Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei îi îndeamnă pe credincioși să se testeze anti-COVID înainte de a veni la biserică

4 săptămâni in urmă 105

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei i-a sfătuit joi pe credincioși, într-un comunicat, să mergă să se testeze anti-COVID înainte de a participa la slujbele de la biserică, întrucât infectările au atins numere fără precedent în ultima săptămână, informează publicația elenă Ekathimerini.

În urmă cu o zi, Sfântul Sinod i-a îndemnat pe enoriașii, dar și pe preotii care încă nu s-au vaccinat împotriva COVID să o facă.

Îndemnul a venit după ce guvernului grec a anunțat săptămâna aceasta că doar personele vaccinate sau cele testate negativ la COVID pot intra intra în bănci, birouri publice, centre comerciale, precum şi la terase, baruri sau restaurante, sau frizerii. În schimb, bisericile, magazinele alimentare și supermarketurile sunt excluse de la această măsură, o măsură care a declanşat critici din partea opoziţiei şi a oamenilor de știință.

Potrivit Agerpres, care citează agenția EFE, premierul Mitsotakis a declarat miercuri într-un interviu că în biserici controalele certificatelor sanitare sunt imposibil de efectuat. ”Dacă ar exista o formă de a le face, nu aş ezita” asupra efectuării controalelor şi în biserici, a susţinut el.

În schimb, un profesor de epidemiologie de la Universitatea din Atena, Athina Linu, a atras atenția că ”indiferent că este sau nu un spaţiu sacru, aceasta nu împiedică răspândirea virusului”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă