Sexgate în Australia. Un angajat al guvernului a fost concediat după apariția unor videoclipuri cu acte sexuale în Parlament

3 săptămâni in urmă 3


Australia este în stare de șoc. Apariţia în spaţiul public a unor înregistrări video cu angajaţi ai guvernului în timpul unor acte sexuale în Parlament adâncește criza în rândul clasei politice, notează site-ul BBC.


Într-unul dintre videoclipuri, scrie sursa citată, este filmat un consilier care a efectuat un act sexual pe biroul unei femei deputat. Acesta a fost deja concediat, iar guvernul a promis că vor urma şi alte destituiri, potrivit AFP, citată de Agerpres.


Premierul conservator Scott Morrison, a cărei poziţie era deja zguduită de gestionarea mai multor cazuri, printre care şi unul în care o angajată şi-a acuzat un fost coleg de viol, a spus că astfel de comportamente sunt "scandaloase".


Înregistrările video şi fotografiile ar fi fost distribuite pe un grup de discuţii între angajaţi ai guvernului conservator înainte de a fi făcute publice de un avertizor de integritate. Ele au fost arătate luni seară de cotidianul The Australian şi de postul de televiziune Channel 10.


Materialele au declanşat un scandal, în contextul în care, recent, o serie de cazuri au scos în evidenţă cultura politică australiană şi au dus la manifestaţii în toată ţara.


Avertizorul de integritate, identificat doar cu prenumele de Tom, a declarat în media că angajaţi ai guvernului şi deputaţi au avut deseori relaţii sexuale într-o sală de rugăciune din parlament şi că în clădire au fost aduse prostituate "pentru plăcerea unor deputaţi ai coaliţiei".


El a mai explicat că unii angajaţi schimbau fotografii cu caracter pornografic cu ei înşişi şi că el însuşi a primit atât de multe încât "a devenit imun".


Avertizorul de integritate a declarat că este vorba de "o cultură a bărbaţilor care consideră că pot face orice doresc ei". Deşi spune că aceşti angajaţi probabil nu au încălcat nicio lege, consideră că, "moral, sunt compromişi".


Ministrul pentru Femei, Marise Payne, care este şi Ministru de Externe, a declarat în media că aceste dezvăluiri sunt "mai mult decât consternante" şi că ele întăresc nevoia anchetei care a fost dispusă de guvern asupra culturii muncii în parlament.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă