Sesizare USR-PLUS pe numele deputatului Dan Tănase de la AUR după derapajele verbale de pe holurile Parlamentului

2 luni in urmă 34

Deputații Dan Tănasă (AUR) și Silviu Deheleanu (USR-PLUS)Deputații Dan Tănasă (AUR) și Silviu Deheleanu (USR-PLUS)

Un deputat AUR a fost reclamat la Comisia Juridică de USR-PLUS pentru „comportament injurios”. Sesizarea vine după conflictul de săptămâna trecută de după votul pentru desființarea Secției Speciale. Mai mulți deputați au avut un schimb de replici la limita bunului simț pe holurile Parlamentului, după cuvintele jignitoare ale deputatului Dan Tănasă (AUR) adresate colegilor Silviu Deheleanu și Ionuț Moșteanu, de la USR. 

LUNI, 29 MARTIE 2021, 17:23

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

USR PLUS a depus, luni, o sesizare la Comisia Juridică și la Biroul Permanent împotriva deputatului AUR Dan Tănasă, în care susține că acesta „a dovedit un limbaj inacceptabil și o atitudine dezonorantă pentru calitatea deținută” și solicită, totodată, Alianței pentru Unirea Românilor să îl schimbe din funcția de președinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse.

USR-PLUS a transmis într-un comunicat de presă că lipsa unei sancțiuni în cazul lui Dan Tănasă „ar avea un efect încurajator pentru reiterarea unui comportament grobian de genul celui constatat săptămâna trecută”, potrivit Agerpres.

USR-PLUS cere oficial AUR să îl schimbe pe Dan Tănasă din funcția de președinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse, „funcție în care extremiștii nu își au locul”.

Deputatul Dan Tănasă (AUR) i-a aruncat, miercurea trecută, cuvinte jignitoare, colegului său de Parlament, Silviu Dehelean, după ce în plen a fost dezbătut proiectul privind desfiinţarea Secţiei Speciale.

Citește și VIDEO Scandal între un deputat AUR și unul USR: "Dispari, păduche! Mă ameninți tu pe mine?"

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a luat act de o sesizare depusă de deputaţii Alianţei USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean împotriva deputatului AUR Dan Tănasă cu privire la „comportamentul grobian şi limbajul vulgar” de care acesta din urmă a dat dovadă după şedinţa de plen din 24 martie, potrivit comunicatului USR-PLUS.

În documentul depus în atenţia Biroului permanent al Camerei Deputaţilor şi Comisiei juridice, cei doi deputaţi USR PLUS solicită „efectuarea demersurilor regulamentare necesare pentru constatarea şi sancţionarea abaterilor disciplinare săvârşite de deputatul Dan Tănasă”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă