Serviciul de Transport Voluntari amenință Primăria Capitalei că va suspenda liniile între București și Ilfov începând de luni

3 săptămâni in urmă 2


Serviciul de Transport Voluntari (STV), care operează 16 linii între București și comunele din Ilfov, amenință Primăria Capitalei și alte primării din Ilfov că, de luni, 1 februarie, ar putea opri cursele regionale din cauză că Municipalitatea nu i-a plătit circa 8,6 milioane de lei, datoriile aferente lunilor noiembrie și decembrie, pentru prestarea serviciului, informează HotNews.


Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că Municipalitatea plătește circa 90% din costurile operării celor 16 linii, deși ele deservesc în bună parte localitățile din afara Bucureștiului.


„Este un contract de delegare care trece prin ADI Transport Public București-Ilfov. Tot ce înseamnă transport urban și interurban trece prin acest ADI. Pe transport interurban, contribuția este socotită conform contractului de delegare la 90% pentru municipiul București și 10% Ilfov. Nu știu pe Ilfov cum împart mai departe cei 10% Consiliul Județean și UAT-urile. Acest contract va fi renegociat, nu știu dacă vor rămâne aceste procente. Ei spun că se bazează pe un studiu care spune că 90% dintre cei care folosesc aceste autobuze lucrează în București și atunci impozitul lor pe venit se duce la București și nu la Ilfov”, a declarat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.


Potrivit informațiilor comunicate de instituție, Primăria Capitalei are o datorie de 8,647 de milioane lei pentru lunile noiembrie și decembrie.


Nicușor Dan: „Avem întârzieri la toată lumea. La un moment dat, o să le reglăm”


„Avem întârzieri cu plată la toată lumea, unii înțeleg, alții nu înțeleg, din cauza situației lăsate de fosta administrație. La un moment dat o să le reglăm. Nu am vorbit cu ei, nu au fost la discuții, au trimis doar o adresă oficială în care anunță că vor să oprească de pe 1 februarie, dar atât. Nu au solicitat o întâlnire, au solicitat doar să le dau banii pe care nu îi am”, a mai explicat Nicușor Dan.


Mihai Dobre, primarul orașului Petrăchioaia, a postat pe 28 ianuarie, pe pagina de Facebook, o adresă prin care STV informa primăriile din Ilfov despre „situația dramatică în care ne aflăm din cauza lipsei fondurilor băneşti, aferente prestației lunilor noiembrie și decembrie 2020 de către Primăria Municipiului Bucureşti”.


STV nu a făcut niciun anunț oficial că va sista serviciul de la 1 februarie 2021Liniile operate de Serviciul de Transport Voluntari sunt:


R403 - Piața Presei - Vadu Anei - STV SAR407 - Republica - Bălăceanca/Sat Poșta - STV SAR411 - Bucur Obor - Gagu - STV SAR412 - Bucur Obor - Maineasca - STV SAR413 - Bucur Obor - Șindrilița - STV SAR416 - Metrou Pipera - Str. Gării Pantelimon - STV SAR417 - Bucur Obor - Cozieni - STV SAR440 - Piața Sudului - Leordeni - STV SAR450 - Metrou Pipera - Complex Comercial Băneasa - STV SAR451 - Republica - Tânganu - STV SAR459 - Metrou Pipera - Dumbrăveni-Spital SRI - STV SAR460 - Republica - Pod CFR Ștefănești - STV SAR461 - Șoseaua Ștefan cel Mare - Pod CFR Afumați - STV SAR467 - Bucur Obor - Pod CFR Afumați - Autobuz regional - STV SAR468 - Bucur Obor - Gagu - STV SAR473 - Strada Gării Pantelimon - Complex Comercial Băneasa - STV SA
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă