Serviciul de Securitate al Ucrainei susține că a destructurat o rețea de anti-vaccinişti coordonată din Federația Rusă care încerca destabilizarea țării

1 săptămână in urmă 15

Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) a blocat activitatea unei rețele anti-ucrainene coordonate din Rusia care lansa îndemnuri la acapararea puterii folosind sloganuri anti-vacciniste, scrie RBC, citată de Rador.

Potrivit centrului de presă al SBU, membrii rețelei anti-ucrainene au folosit sloganuri împotriva vaccinării și, cu ajutorul acestora, au încercat să destabilizeze situația socio-politică din Ucraina, făcând apel la schimbarea violentă a ordinii constituționale ucrainene. Potrivit datelor preliminare, acțiunile grupării respective erau coordonate din Rusia.

Ancheta desfăşurată de autorităţile de la Kiev arată că membrii rețelei căutau arme și recrutau susținători care trebuiau să acapareze puterea într-o serie de regiuni ale Ucrainei, după care urmau să-și creeze propriile comunități teritoriale şi propria poliție și economie. O operațiune specială de destructurare a rețelei de „anti-vaccinişti” a avut loc în mai multe regiuni ale Ucrainei.

Liderul grupării, un cetățean rus, a fost informat că are calitatea de suspect într-un dosar penal privind desfăşurarea de acțiuni care vizează schimbarea violentă sau răsturnarea ordinii constituționale sau acapararea puterii în Ucraina. Acesta riscă între cinci şi zece ani închisoare.

Operațiunea de lichidare a rețelei a fost efectuată de departamentele regionale ale SBU din Lviv, Cernihiv și Mikolaiv.

Sursa: RBC / Rador / Traducere: Sergiu Dan

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă