Serviciile de informații britanice: Rusia îşi retrage submarinele din Crimeea / Navele au fost mutate din motive de securitate

4 zile in urmă 21

Rusia şi-a retras submarinele din clasa Kilo staţionate în portul Sevastopol, în sud-vestul pensinsulei Crimeea, probabil din cauza contraofensivei ucrainene, potrivit unui raport al serviciilor de informaţii britanice, relatează Le Libre Belgique, citată de Rador.

Navele Flotei din Marea Neagră au fost mutate spre portul din Novorossiisk, în sudul Rusiei, a adăugat marţi ministerul Apărării de la Londra în informarea sa zilnică privind războiul din Ucraina.

Capacitatea Ucrainei de a ataca la distanţă mai mare, schimbând nivelul de securitate al Crimeii, este fără îndoială cauza acestei retrageri, arată Londra, precizând că „în ultimele două luni, cartierul general al flotei şi principalul său aerodrom au fost atacate”.

Ministerul a subliniat că anexarea Crimeii de către preşedintele rus, Vladimir Putin, în 2014 urmărea să garanteze securitatea Flotei de la Marea Neagră. „Securitatea bazei este acum direct zdruncinată de agresiunea continuă a Rusiei contra Ucrainei”, a notat el.

Miniserul britanic al Apărarii publică zilnic informaţii despre desfăşurarea războiului în Ucraina de la începutul invaziei ruse, de la sfârşitul lui februarie, citând informaţii ale serviciilor de informaţii.

Guvernul britanic vrea astfel să contracareze versiunea rusească şi să-şi ţină aliaţii informaţi. Moscova acuză Londra că face o campanie de dezinformare ţintită.

Sursa: La Libre Belgique/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă