Serverele Ministerului Apărării din Israel, sparte grupul de hackeri „Toiagul lui Mosie”. Scopul atacului cibernetic

1 lună in urmă 33

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 23:19

94 citiri

Serverele Ministerului Apărării din Israel, sparte grupul de hackeri „Toiagul lui Mosie”. Scopul atacului cibernetic

Un grup de hackeri, supranumit “Toiagul lui Mosie”, susţine că a desfăşurat un atac cibernetic asupra Ministerului israelian al Apărării, publicând documente şi fotografii pe care le-ar fi obţinut din serverele ministerului.

Pe site-ul grupului scrie că hackerii au spart peste 165 de servere şi 254 de website-uri şi au obţinut peste 11 terabytes de informaţii, de la Poşta israeliană, Ministerul Apărării, documente legate de ministrul Benny Gantz, precum şi de companiile Electron Csillag şi Epsilor.

"V-am urmărit mulţi ani, în fiecare moment şi la fiecare pas”, scrie în anunţul hackerilor, postat pe canalul de Telegram al grupului, potrivit Jerusalem Post. "Toate deciziile şi declaraţiile voastre au fost sub supraveghere. În cele din urmă, vom lovi când nici nu vă va trece prin cap".

“Toiagul lui Moise” a mai transmis că are acces la documente confidenţiale, inclusiv rapoarte, hărţi operaţionale, informaţii despre soldaţi şi unităţi, precum şi la diferite scrisori şi corespondenţă. „Vom publica aceste informaţii pentru a avertiza lumea în legătură cu crimele autorităţilor israeliene”, a avertizat grupul de hackeri.

Grupul a mai scris că nu vor fi uitaţi „soldaţii al căror sânge a fost vărsat din cauza unor politici greşite şi războaie fără sens, mamele care-şi plâng copiii şi toate cruzimile şi nedreptăţile care au fost făcute oamenilor acestei naţiuni”.

Nu este clar dacă hackerii acţionează independent sau sunt susţinuţi de un actor statal.

Mai multe atacuri cibernetice au afectat o multitudine de afaceri şi instituţii israeliene în ultimii doi ani, printre care Industriile Aerospaţiale Israeliene, compania de asigurări Shirbit şi compania de software Amital.

Citeste si:

Grupul de hackeri ruși Nobelium, aflați la originea atacului asupra SolarWinds, au lansat o nouă ofensivă în occident

Gigantul informatic Microsoft a anunţat că grupul de hackeri ruşi Nobelium, suspectat că ar fi la originea unui atac informatic masiv în SUA anul trecut, a lansat o nouă ofensivă împotriva...

 "Oamenii au înțeles că sănătatea nu se negociază, unii politicieni însă nu"

Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, a declarat joi, 28 octombrie, că "sănătatea oamenilor nu se negociază", afirmând că românii au înţeles acest lucru,...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă