Serie de lumini misterioase, toate surprinse pe cerul Australiei. Ce spun specialiștii că sunt, de fapt

4 săptămâni in urmă 22

Privitorii din Australia au fost fascinați de un șir de lumini misterioase, văzute planând pe cerul înstelat din țara cangurilor. Imaginile fabuloase arată o linie dreaptă de puncte strălucitoare care au fost văzute deasupra zonei estice a insulei, marți, 13 aprilie, în jurul orei 5 dimineața. Ce spun specialiștii că sunt, de fapt. 

Serie de lumini misterioase, toate surprinse pe cerul Australiei

Fenomenul neobișnuit este legat de un proiect aparținând lui Elon Musk. Instrucțiuni ale luminilor au fost partajate pe celebra platformă Reddit, acolo unde un internaut și-a întrebat prietenii virtuali dacă este singurul care a văzut linia de meteoriți la ora 5.15 dimineața.

Diverși utilizatori ale platformei au explicat că sursa luminilor este legată de proiectul SpaceX al miliardarului Elon Musk pentru a îmbunătăți viteza internetului în zonele îndepărtate. Proiectul se numește Starlink și a văzut peste o mie de sateliți împrăștiați pe orbită din 2018.

Elon Musk speră ca acest proiect să se bucure de un imens succes, iar accesul la internet să ajungă în toate colțurile planetei, în special zonele mai slab dezvoltate, unde internauții se luptă să acceseze date de mare viteză. Conform site-ului Starlink, iată cum poate fi caracterizat, în doar câteva cuvinte, proiectul:

„Starlink este ideal pentru zonele de pe glob unde conectivitatea a fost de obicei o provocare. Fără a fi delimitat de infrastructura terestră tradițională, Starlink poate furniza internet de bandă largă de mare viteză în locații în care accesul a fost nesigur sau complet indisponibil”, scriu cei de la The Sun.

Cum putem accesa internetul de mare viteză

Tot ce trebuie să facă iubitorii de tehnologie pentru a se bucura de beneficiile internetului de super mega viteză este să instaleze o antenă satelit pe acoperiș. Important de știut este faptul că, momentan, acest proiect este disponibil într-un număr mic de țări, printre care enumerăm Canada și Statele Unite ale Americii. Compania lui Elon Musk va lansa proiectul, la nivel mondial, în anul 2022.

Săptămâna trecută au fost lansați pe orbită încă 60 de sateliți Starlink, reprezentând a zecea misiune doar în acest an. Planurile promiseseră, inițial, să transporte pasagerii în mașini Tesla, fără șofer, la o viteză de 155 kilometri pe oră, transformând o plimbare de 15 minute într-o călătorie de două minute.

Dar realitatea pare a fi mai puțin interesantă în ceea ce privește sistemul de transport public al lui Elon Musk, care s-a dovedit a fi o dezamăgire pentru cei care au călătorit, deja, cu el. Automobilele Tesla obișnuite pot atinge, printr-un tunel colorat, o viteză de maxim 35 kilometri la oră. Recenziile care au apărut în presă au fost foarte dure.

The post Serie de lumini misterioase, toate surprinse pe cerul Australiei. Ce spun specialiștii că sunt, de fapt appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă