Serialul ”Emily in Paris” a stârnit critici în Ucraina. „Așa sunt văzuți ucrainenii în străinătate?”

1 săptămână in urmă 21


Ministrul ucrainean al Culturii, Oleksandr Tkachenko, a declarat că a trimis către Netflix o plângere în care reclamă drept ”jignitoare” portretizarea unui personaj feminim din Kiev în serialul ”Emily in Paris”, relatează BBC. Nemulţumirile vin după ce personajul, pe nume Petra, fură dintr-un magazin într-un episod din sezonul doi.


Oficialul de la Kiev acuză că este o insultă la adresa imaginii țării faptul că personajul interpretat de actrița ucraineană Daria Panchenko fură haine dintr-un magazin de lux din Paris, în timp ce se află la o plimbare alături de personajul principal Emily.


Pe lângă asta, Petra este portretizată ca având gusturi proaste în materie de modă și se teme să nu fie deportată.


"În Emily in Paris, avem o imagine caricaturală a unei femei din Ucraina care este inacceptabilă. Este și jignitoare”, a scris Tkachenko pe platforma Telegram. "Așa sunt văzuți ucrainenii în străinătate?”, a adăugat oficialul.


Potrivit presei ucrainene, Tkachenko a trimis serviciului de streaming în care reclamă acest lucru.


Unul dintre cetățenii ucraineni care trăiește la Paris a fost de acord cu criticile ministrului culturii.


”Modul în care este portretizată Petra în episodul patru din sezonul doi este rușinos și scandalos”, a scris femeia pe Instagram, adunând peste 75.000 de aprecieri la postare.


”Emily in Paris” este un serial produs de Netflix, cu actrița americană Lily Collins în rol principal. Aceasta joacă rolul unei tinere venite la Paris în interes de serviciu.


În ultimul sezon lansat la finalul lunii decembrie, Emily ia cursuri de limba franceză, iar acolo se împrietenește cu Petra, o femeie din Ucraina. Cele două ies la plimbare prin capitala Franței și intră într-un magazin de lux și probează mai multe ținute, iar Petra fuge din magazin cu hainele, în loc să le plătească.


Nu este prima dată când seria ”Emily din Paris” este criticată pentru portretizarea diferitelor naționalități. Când a fost lansat primul sezon, acesta a fost criticat, în special în Franța, pentru promovarea imaginilor stereotipe ale orașului și ale locuitorilor săi: îi înfățișează pe francezi ca oameni nepoliticoși care poartă berete și își înșală frecvent partenerii.


Foto: Facebook Netflix


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă