Serghei Lavrov: SUA sunt pe punctul de a deveni parte a conflictului din Ucraina

4 zile in urmă 17

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a declarat miercuri, într-un interviu pentru revista Newsweek, că Statele Unite sunt pe punctul de a deveni parte a războiului din Ucraina, informează Interfax.ru.

„Ei (n.r. – ucrainenii) bombardează teritoriul rus care se învecinează cu Ucraina cu arme americane, ucid civili acolo. Pentagonul nu ascunde faptul că transmite informații la Kiev, desemnând ținte pentru lovituri. De fapt, Statele Unite sunt pe punctul de a se deveni parte în conflict”, a spus Serghei Lavrov.

Oficialul rus a menționat că Moscova înregistrează prezența mercenarilor și consilierilor americani „pe câmpul de luptă”.

În plus, Statele Unite și alte țări occidentale furnizează arme și echipamente militare Ucrainei și antrenează personalul Forțelor Armate ale Ucrainei. 

„Aceasta este răspunsul la întrebarea dumneavoastră despre riscul unei ciocniri directe între puterile nucleare”, a precizat Serghei Lavrov.

Potrivit șefului Ministerului rus de Externe, „Washingtonul nu este interesat să stabilească pacea și liniștea în Ucraina”.

„Acest lucru a devenit clar deja în martie, când Moscova și Kievul au fost aproape de a ajunge la o înțelegere între ele. Această întorsătură a evenimentelor i-a înspăimântat în mod clar pe americani și pe britanici, motiv pentru care au interzis Ucrainei să continue dialogul cu Rusia. De atunci, autoritățile ucrainene s-au sustras de la procesul de negociere”, a afirmat Serghei Lavrov.

În ceea ce privește obiectivele așa-numitei „operațiuni militare speciale” din Ucraina, acestea „vor fi îndeplinite”, indiferent de cât timp este necesar pentru realizarea lor.

„Obiectivele sunt cunoscute: protejarea populației din Donbas, eliminarea amenințărilor la adresa securității Rusiei, demilitarizarea și denazificarea Ucrainei. Toate acestea rămân relevante și vor fi îndeplinite, indiferent de cât timp va dura”, a transmis Serghei Lavrov.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă