Serban Bubenek, președintele Societății Române de ATI: Asistăm la o APOCALIPSĂ a nevaccinaților. Comparație CUTRMURĂTOARE a situației din ATI

1 lună in urmă 15

Secție de Anestezie și Terapie Intensivă / Foto: Profimedia Secție de Anestezie și Terapie Intensivă / Foto: Profimedia

 Prof. Dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a declarat, astăzi, în emisiunea "Raport de zi", de la Realitatea PLUS, că în prezent, "față de ce știam până în ianuarie, martie, asistăm la o apocalispsă a nevaccinaților". Medicul a tras un semnal de alarmă legat de amploare valul 4, comparativ cu valurile precedente, subliniind rata de mortalitate ridicată în rândul persoanelor infectate cu COVID-19. 

JOI, 28 OCTOMBRIE 2021, 13:24

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: REALITATEA.NET

Referitor la presiunea uriașă la care sunt suspuse spitale, în speță secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), medicul a precizat că situația poate fi comparată "cu ce se petrece în Iad, în care toată lumea aleargă și foarte puțini reușesc să își facă datoria cum trebuie".

"Astăzi, în ATI, un medic îngrijește de 4-5 ori mai mulți pacienți. În mod normal, raportul ideal ar fi de 1/1, cel mult 1/2. Astăzi, această proporție ajunge și la 1/20.

Dincolo de 1400 de pacienți în ATI vom asista, pe lângă fenomenul de burn out, și la scăderea calității actului medical. Același lucru se petrece nu dar la nivelul medicilor (...), ci și al asistentelor medicale, care și-au crescut volumul chiar și la 70%, dar și la personalul auxiliar", a afirmat profeosrul Serban Bubenek.

Autoritățile au anunțat, astăzi, noile date ale infectărilor cu coronavirus. La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost raportate 13.197 de noi infectări. De asemenea, au fost raportate 415 decese, dintre care 2 anterioare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă