Seniorii, la vaccin: unii sunt reticenți, alții cred că este necesar. Decanul de vârstă al românilor vaccinaţi are 105 ani

1 lună in urmă 22

Vaccinarea, între reticență și necesitate

EMBED VIDEO LINK CU VIDEO

Embed:

Link:

La 105 ani, Iosif Rus a fost printre primele persoane vaccinate la centrul amenajat la liceul Kemeny Zsigmond din Gherla. Fostul profesor de muzică a devenit astfel cel mai vârstnic român imunizat anti-covid. Recunoaște că a avut emoții, fiind vorba de un vaccin nou, dar se simte bine.

Potrivit medicilor, centenarul nu a avut reacții adverse, așa că este așteptat peste 21 de zile pentru administrarea celei de-a doua doze, alături de sute de clujeni.

Nici în Buzău, centrele de vaccinare de la sate nu duc lipsă de clienți. Tanti Maria, de 71 de ani, a venit cu vecinii la centrul de imunizare amenajat la școala din Scurteşti. De un an, femeia s-a izolat în gospodărie de teamă să nu se îmbolnăvească.

În sala de așteptare o găsim și pe tanti Elena, în vârstă de 82 de ani. Nepoata care a înscris-o la vaccinare a adus-o cu mașina de la 60 de km depărtare, din comuna CA Rosetti.

Din cele 15 centre amenajate în județul Buzău, patru sunt în mediul rural. Funcționează acum doar cel de la Scurtești și cel din căminul cultural de la Vernești.

Nu la fel de bine de stau lucrurile în județul Iași. La Tomeşti, în singurul centru din mediul rural, au fost administrate 18 doze de vaccin până acum, deși capacitatea zilnică este de 60. E drept că nici localnicii nu se prea înghesuie.

Deşi în judeţul Iași sunt 94 de comune, deocamdată numărul centrelor alocate mediului rural nu va crește.

De la debutul campaniei au fost imunizate aproape 14 mii de persoane în județul Iași.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă