Senatul a adoptat planul de relansare al lui Biden: "Am facut un pas urias"

2 luni in urmă 5

Presedintele american Joe Biden a salutat sambata adoptarea de catre Senat a planului sau de lansare de 1.900 de dolari, spunand ca SUA "au disperata nevoie" de el pentru a iesi din criza produsa de pandemia de coronavirus, relateaza agentiile internationale de presa.

"Am facut un pas urias" pentru a veni in ajutorul americanilor, a spus, de la Casa Alba, seful statului, care a facut din acest plan masiv de sustinere una din promisiunile sale de campanie.

"Planul ne pune pe drumul spre infrangerea virusului", a afirmat presedintele american.

De asemenea, Biden si-a exprimat speranta intr-o adoptare rapida a proiectului de lege in Camera Reprezentantilor, pentru a putea sa il promulge.

Dupa ore de dezbateri, negocieri frenetice si o sesiune de vot maraton asupra a numeroase amendamente, Senatul SUA a aprobat in cele din urma sambata planul de 1.900 de miliarde de dolari dorit de presedintele Joe Biden pentru a relansa cea mai mare economie a lumii, afectata de pandemia de coronavirus.

Proiectul a fost adoptat datorita exclusiv voturilor senatorilor democrati - 50 la 49. Unul din cei 50 de senatori republicani a lipsit de la vot.

Textul de lege va ajunge saptamana viitoare in Camera Reprezentantilor, unde democratii, majoritari, ar trebui sa il aprobe rapid pentru ca Biden sa il poata promulga pana la 14 martie, inainte de prevazuta suspendare a platilor alocatiilor de somaj.

Planul de relansare prevede in special cecuri de 1.400 de dolari pentru milioane de americani, precum si ajutoare de 350 de miliarde de dolari pentru state si colectivitatile locale.

Proiectul cuprinde de asemenea miliarde de dolari pentru a lupta impotriva pandemiei, dintre care 49 de miliarde pentru depistare si cercetare, la care se adauga 14 miliarde pentru distribuirea vaccinului.

Mai puteti citi:

Lovitura de la avocatul CJUE: Coruptii "de lux" care ar putea ramane cu condamnarile ce fusesera anulate printr-o decizie a CCRAzi este Sambata mortilor, cunoscuta si drept Mosii de Iarna. Ce traditii trebuie respectateFortele Speciale ale SUA au ajuns in Serbia. Scopul misiunii in statul aflat sub influenta militara tot mai mare a Chinei si RusieiCe inseamna "valul 3 al pandemiei". Specialistii spun daca e cazul sa ne temem: "Este un context mai mult decat evident"Romanii se ineaca in valul de credite neperformante, dupa gura de aer data de amanarea ratelor
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă