Senatul a abrogat interzicerea instrainarii actiunilor detinute de stat la companiile si societatile nationale

1 lună in urmă 2

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege initiat de Guvern prin care se abroga prevederea privind interzicerea instrainarii actiunilor detinute de stat la companiile si societatile nationale, la institutiile de credit, precum si la orice alta societate la care statul are calitatea de actionar, indiferent de cota de capital social detinuta.

De asemenea, proiectul abroga articolul care prevede ca "se suspenda, pentru o perioada de 2 ani, orice operatiuni privind instrainarea actiunilor detinute de stat la companiile si societatile nationale, precum si la alte societati la care statul are calitatea de actionar, aflate in curs de realizare".

"Abrogarea prevederilor mentionate va permite valorificarea actiunilor in vederea evitarii afectarii grave a relatiilor sociale referitoare la libertatea economica a operatorilor la care statul are calitatea de actionar si de libera circulatie a capitalurilor. Prin diversificarea actionariatului se intentioneaza asigurarea revenirii la o situatie de competitie pe piata in care fiecare companie si societate nationala, institutie de credit si orice alta societate la care statul are calitatea de actionar urmareste sa atinga anumite obiective prin instrainarea actiunilor detinute de stat", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Proiectul va fi dezbatut de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Citeste si:

Cum trimiti bani rudelor si prietenilor de la ATMStudiile lui Vlad Voiculescu comparativ cu omologii europeni. Ce CV-uri prezinta alti 10 ministri ai Sanatatii din tari ale UESorana Cirstea a schimbat antrenorul! Cine o va asista la Miami si ce a promis romancaDeputat liberal, atac dur la adresa Dianei Sosoaca: "Locul acestei femei e la spitalul de psihiatrie"Cand vine cu adevarat primavara. Meteorologii au anuntat cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă