Senatorul PNL Liviu Voiculescu, posesor al unei firma de sloturi, prezent la discuţii în sediul ONJN. „După legile în vigoare este clar un trafic de influență”

3 săptămâni in urmă 3

„Am fost intrigați și profund nemultumiți în piața de jocuri de felul în care o persoană care este implicată în exploatarea de jocuri de noroc în mod direct,domnul senator Liviu Voiculescu, poate face la fel de direct o asumare politică pentru un conducător, într-o instituție publică care ar trebui să- l controleze, în condițiile în care am aflat ca domnul Voiculescu are firmă de sloturi și se află în faza de rejudecare într-un proces care vizează și exploatarea ilegală de păcănele.

Am decis să vă scriu astăzi, deoarece la sediul ONJN am aflat că s-a întamplat ceva nemaipomenit în această instituție. Astăzi (N.R./marți), 09.02.2021 la ora 14 la sediul ONJN a avut loc o întâlnire(audiență)a conducerii , respectiv a vicepreședintelui ONJN domnul Alin Teodor cu reprezentanți ai operatorilor din domeniul jocurilor de noroc. Nu știm cine a inițiat această discuție dar ea a fost anunțată de asociația ROMBET condusă de domnul Dan Ghiță.

Surprinzător , fără nici o calitate (sau poate în calitate de reprezentant al operatorului Markus Game ) la întâlnire a participat și domnul Voiculescu

Discuțiile au fost girate de domnii Voiculescu și Ghiță care au arătat participanților cine conduce această instituție a statului. De fapt acesta a fost scopul întălnirii atâta timp cât soluții la numeroasele probleme ale domeniului nu au fost prezentate .

După legile în vigoare este clar un trafic de influență . Rezultatul acestor discuții a fost anunțat de domnul Ghiță prin următorul comunicat

În acest comunicat cât și în discuțiile avute s -au făcut promisiuni ca ONJN și domnul Voiculescu o să susțină interesele operatorilor și în Parlament chiar dacă aceste modificări de lege pot afecta cetățenii și statul român.

Imediat după această întălnire se pare că a avut loc o discuție în biroul vicepreședintelui ONJN între cei 3(Voiculescu,Ghiță și vicele Alin Teodor) , ocazie cu care s-a discutat ca instituția să elibereze documente care să- l ajute pe domnul Voiculescu la instanță de judecată la procesul viitor.

Tot cu această ocazie s-a discutat ca domnul Ghiță să contacteze operatori de jocuri de noroc care să susțină financiar prin donații directe conducerea PNL OLT, pentru numirea domnului vicepreședinte în funcția de președinte și că ulterior împreună cu domnul Voiculescu să susțină în media și-n Parlament măsuri care să defavorizeze drepturile statului român.

La final a fost solicitat la cabinet un lucrător ONJN (Florentina Ciolompea ) cu care s -a purtat o discuție prietenească. Aceasta este persoana care gestionează toate documentele depuse la ONJN de MARKUS GAME și asigură comunicarea cu firma de mulți ani de când Alin Teodor era reprezentant al societății de păcănele.”, a scris un cititor imperativ.ro.

Cititorul are mai multe întrebări:

„1/Este un conflict de interese între calitatea de senator, cea de businessman în domeniul jocurilor de noroc, deoarece controlează prin soția sa, acționar, firme cu obiect de activitate similar și vizita la Oficiul Național Pentru Jocuri De Noroc , unde omul asumat de PNL Olt, filială a cărei președinte este domnul senator Liviu Voiculescu, singurul secretar de stat care –i revine filialei după negocieri interne la Centru, este chiar vicepreședintele ONJN, Alin Teodoru, care urmează să preia președinția Oficiului?!

2/Obiectul întrevederii îl constituie obținerea de facilități fiscale, reduceri de taxe pentru jocurile de noroc, ce avantajează și firma familiei sale ?! Dacă scad taxele, cresc profiturile firmei sale. OFICIUL PENTRU JOCURILE DE NOROC propune, prietenul NAZARE , Ministrul de Finanțe, aprobă !

Facilitățile fiscale acordate lor, înseamnă diminuarea veniturilor la bugetul statului, creșterea deficitului bugetar și uite așa, nu mai sunt bani de pensii și salarii…Se duc în buzunarul senatorului.

3/ Se dorește plata taxelor trimestrial și nu lunar, tot o formă de ajutor pentru industria jocurilor de noroc.

4/ Toate persoanele care au mers la întrunirea de la OFICIU, reprezintă fiecare o firmă din domeniu, VOICULESCU ce calitate are, pe cine reprezintă? În afară de reprezentantul poporului ?!

5/ În 2019, OFICIUL a trimis un aviz negativ pentru acordarea de facilități. Acum se face lobby acum pentru repunerea în Comisiile de specialitate din Parlament, a reducerilor de taxe pentru jocurile de noroc. Este domnul senator Liviu Dumitru Voiculescu în componența Comisiei din Senat, care se ocupă, printre altele, și de jocurile de noroc ?!”, potrivit sursei citate mai sus.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă