Senatorul Florian Bodog, audiat azi la Comisia Juridică în cazul cererii DNA de începere a urmăririi penale

3 săptămâni in urmă 21

Senatorul PSD Florian Bodog, 49 de ani, fost ministru al sănătăţii, va fi audiat luni, 19 aprilie, la ora 12.00, în Comisia Juridică a Senatului, în legătură cu solicitarea DNA pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale, notează HotNews. Raportul va fi dat de Comisie marți, 20 aprilie.

DNA a cerut pe 8 aprilie sesizarea Senatului pentru „efectuarea urmăririi penale față de o persoană, senator în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru”. Persoana respectivă este Florian Bodog.

Este a doua oară când DNA a solicitat Senatului ridicarea imunității lui Bodog, acuzat în cazul consilierei sale, care nu ar fi venit la serviciu timp de un an.

În septembrie 2019, Senatul a respins ridicarea imunităţii parlamentare a lui Florian Bodog.

Florian Bodog este acuzat de DNA de:

  • abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale);
  • fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale);
  • fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni).

Contactat de Libertatea săptămâna trecută, senatorul PSD a declarat că a prezentat în urmă cu doi ani dovezile care atestă că e nevinovat.

Libertatea a publicat, în 2019, foile de prezențe semnate de fostul ministru al sănătății, care a angajat o consilieră care lucra în Bihor, Olivia Baciu, dar care apărea pontată că lucrează în același timp și la minister, la București.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă