Senatorul Bernie Sanders a strâns 1,8 milioane de dolari după fotografia devenită virală odată cu învestirea lui Joe Biden

4 săptămâni in urmă 14

De Andreea Anghel.
Publicat: 28.01.2021, 13:25.
Actualizat: 28.01.2021, 13:31

Senatorul american Bernie Sanders a anunţat, miercuri, că va dona organizaţiilor caritabile 1,8 milioane de dolari. Banii au fost strânşi din vânzarea produselor cu celebra fotografie în care apare singur, cu braţele încrucişate, în ziua învestirii lui Joe Biden în funcţia de preşedinte a Statelor Unite.

Suma va fi donată organizaţiilor de caritate

Senatorul Bernie Sanders a strâns 1,8 milioane de dolari cu fotografia devenită virală odată cu învestirea lui Joe Biden

Profimedia Images

1,8 milioane de dolari a strâns senatorul american Bernie Sanders odată cu fotografia devenită virală Acesta a spus că întreaga sumă o să fie donată organizaţiilor caritabile

Imortalizat de fotograful Brendan Smialowski, momentul a inspirat mii de fotomontaje comice în toată lumea. Astfel, senatorul american Bernie Sanders a ajuns star pe internet.

Senatorul independent de Vermont a obţinut 1,8 milioane de dolari, în doar câteva zile, ca urmare a vânzării de produse în care apare "cu mănuşile sale împletite" în ziua învestirii noului preşedinte Joe Biden, explică un comunicat.

Tricouri, pulovere şi alte produse au fost puse în vânzare pe site-ul său pe 21 ianuarie şi stocurile s-au epuizat în 30 de minute. Mai multe produse adăugate în acest weekend au fost vândute până luni dimineaţă, precizează comunicatul.

"Jane (soţia sa) şi cu mine suntem impresionaţi de creativitatea arătată de atât de mulţi oameni (...) şi suntem încântaţi să ajutăm locuitorii din Vermont care au nevoie", a declarat Bernie Sandersun.

Sumă donată pentru ajutorarea celor nevoiaşi

El a mai adăugat că acesta nu este singurul ajutor pe care doreşte să îl ofere oamenilor din Vermont.

"Dar chiar şi această sumă nu va putea înlocui acţiunea Congresului şi voi face tot ce voi putea la Washington pentru a mă asigura că muncitorii din Vermont să obţină susţinerea de care au nevoie în cea mai gravă criză pe care o traversăm de la Marea criză economică", a mai spus senatorul.

Fotograful Brendan Smialowski consideră "impresionantă" evoluţia acestei imagini şi "tot ce a rezultat", potrivit news.ro.

"Când am făcut această fotografie, m-am gândit că este un moment bun, că merită câteva instantanee. Aceste montaje comice nu mă surprind, pentru că internetul şi reţelele sociale sunt imprevizibile. Internetul pare un animal sălbatic, greu de anticipat şi la fel de greu de îmblânzit", a afirmat acesta.

bernie sanders senator joe biden statele unite
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă