Senatorii PNL incep demersuri pentru sanctionarea Dianei Sosoaca: "Sfideaza orice norma legala si orice regula a bunului-simt"

1 lună in urmă 8

Senatorii PNL au inceput un demers pentru sanctionarea Dianei Sosoaca si cer si celorlalte partide politice sa li se alature.

Liberalii au intocmit un document in care enumera derapajele senatoarei despre care spun ca sfideaza "orice norma legala si orice regula a bunului-simt in cea mai prestigioasa institutie a tarii".

"Este inadmisibil sa mai toleram ca parlamentarul Diana Iovanovici Sosoaca sa sfideze orice norma legala si orice regula a bunului-simt in cea mai prestigioasa institutie a tarii. O asemenea atitudine reprezinta o grava ofensa atat Parlamentului, cat si romanilor.

Incalca masurile sanitare, nu poarta masca de protectie in sala de plen a Senatului, dand in permanenta dovada de iresponsabilitate. Instiga la ura si haos in luarile de cuvant din plenul Senatului, jigneste, aduce ofense si grave acuzatii neintemeiate, utilizeaza discurs homofob, xenofob si extremist.

Sunt prea multe derapaje care pun in pericol buna functionare a Legislativului.", se arata in documentul pe care senatorii PNL il vor prezenta Biroului Permanent al Senatului.

Diana Sosoaca ii asmute pe simpatizantii ei impotriva lui Florin Citu: Sa-i uram "La multi ani in pandemia din capul lui!" VIDEO

"Prea multe derapaje care pun in pericol buna functionare a Legislativului. Astazi, in Biroul Permanent al Senatului, grupul senatorilor PNL propune acest demers pentru pastrarea unui standard necesar in Parlament. E nevoie de reactie, din partea tuturor senatorilor, la populism, extremism, lipsa de decenta, nerespectarea regulamentelor in mod constant. E nevoie de aceasta delimitare. Doar asa putem lucra la cresterea credibilitatii acestei institutii", scrie Alina Gorghiu, intr-un mesaj pe Facebook.

Potrivit Regulamentului Senatului, Diana Sosoaca poate fi sanctionata pentru "abaterile de la deontologia parlamentara" cu atentionare; chemarea la ordine; retragerea cuvantului; indepartarea din sala pe durata sedintei; avertisment public-scris.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă