Senatoarea Florina Presadă, deputatului Silviu Dehelean: „Foarte urât ce ai făcut!”/ O nouă dispută între parlamentarii USR legat de cine a inițiat mai întâi proiectul de modificare a legii privind Consiliul Legislativ

4 luni in urmă 21

După ce controversatul deputat PSD Florin Iordache a fost numit în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, senatoarea USR, Florina Presadă, a anunţat că a depus la Camera Deputaţilor un proiect care prevede un termen de cinci ani pentru mandatul de președinte al acestei instituții, precum și situațiile în care mandatul de președinte poate fi revocat.

„Tocmai am depus la Camera Deputaţilor, în calitate de primă cameră sesizată, un proiect de modificare a legii de funcţionare a Consiliului Legislativ. Acesta prevede un termen de 5 ani pentru mandatul preşedintelui Consiliului Legislativ şi situaţii care pot atrage revocarea din funcţie a preşedintelui CL şi a preşedinţilor de secţii. Vă asigur că, dacă proiectul nu va trece de această majoritate parlamentară, ne vom bate pentru el în următorul legislativ”, a scris Presadă pe pagina de Facebook.

Anunțul senatoarei a fost preluat imediat de presă, deși mai înainte ca aceasta să scrie pe facebook, același lucru îl anunțase și deputatul USR de Bihor, Silviu Dehelean.

Dehelean a scris mai repede pe facebook că a discutat cu ceilalți colegi parlamentari USR, urmând ca zilele următoare să fie remediată grava eroare din Legea Consiliului Legislativ. În postarea lui Dehelean se regăsea aceeași propunere cu care a ieșit colega sa din senat, Florina Presadă.

Când a constatat că fiecare dintre ei se autointiulează inițiator al aceluiași proiect, Florina Presadă a intervenit acuzându-l pe Dehelean că el n-a vorbit cu niciun parlamentar USR și că ea este cea care a prezentat propunerea.

Tu nu ai discutat nimic la grupul parlamentar. Vrei să spui ca eu am prezentat o propunere grupului parlamentar, pe care o voi depune azi. Mandatul de 5 ani și garanțiile de profesionalism sunt propunerile mele, la fel ca multe altele. Propunerea mea e gata și o voi prezenta public azi. Foarte urât ce ai făcut!”– i-a scris presadă lui Dehelean.

În replică, Dehelean i-a sugerat senatoarei că nu se cade să discute „așa” în public, menținându-și totodată argumentul că el este cel care a propus inițiativa și că ar fi răspuns unor întrebări ale presei, în sensul acesta, chiar înainte de a discuta cu parlamentarii. „Abia după am aflat că ai o o propunere similară (…). Tu mi-ai spus că lucrezi la el (proiect – n.red). Eu l-am și scris”, i-a răspuns Dehelean colegei sale de partid. Deputatul a mai adăugat că intenția lui nu era să-și asume inițiativa și că a menționat că proiectul va fi depus de grupul USR.

Sursa Foto: Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă