Senatoarea Diana Șoșoacă a oprit alături de un grup de echipa mobilă de vaccinare într-o comună aflată în scenariul roșu din Iași

1 lună in urmă 37

Diana Șoșoacă, senator de Iași, alături de un grup de protestatari anti-vaccinare, a oprit, sâmbăta trecută, o caravană de vaccinare care fusese chemată de autoritățile locale în comuna Răchiteni, din județul Iași, pentru a imuniza 12 persoane ce erau netransportabile, scrie rfi.ro. Protestul prelungit a împiedicat echipa trimisă de DSP Iași să imunizeze sătenii, care au fost nevoiți să meargă în centre din alte comune, a declarat pentru Libertatea, secretarul general al comunei Răchiteni, Aurelian Constantin Alexa.

Protestul care a durat mai mult de 40 de minute a fost transmis live pe pagina de Facebook a fostului senator de la AUR. „Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat Diana Șoșoacă secondată de susținători. ”Cea mai mare minciună a secolului”, a spus Diana Șoșoacă despre carantina de la Răchiteni, scrie rfi.ro.

Aurelian Constantin Alexa a povestit pentru Libertatea că era așteptată caravana DSP în ziua de sâmbătă, la solicitarea administrației locale. În momentul în care medicii au ajuns, au intrat în spațiul destinat lor, au asigurat circuitele funcționale și au început să cheme oamenii care se strânseseră pentru a fi imunizați, să intre în cabinet. Atunci, senatorul Diana Șoșoacă a blocat accesul în încăpere.

„Doamna Șoșoacă a venit cu trei-patru mașini cu numere de Arad, de București, care nu erau din zonă. Erau foarte revoltați, când doamna doctor venită de la Iași a deschis ușa și a rugat oamenii să intre, doamna Șoșoacă s-a repezit în ușă, domnul primar s-a dus lângă medic cerând să se respecte circuitele. A fost un schimb de replici și de acolo a început tămbălăul. Doamna Șoșoacă punea întrebări la foc automat, iar orice explicație a doamnei doctor, care este profesor universitar, era luată cu huiduieli și întrebări”, a declarat Aurelian Constantin Alexa.

Senatoarea Diana Șoșoacă a declarat, în luna decembrie a anului trecut, că este sigură că nu se va infecta cu COVID și că nu se va vaccina contra coronavirusului, potrivit <a href=”https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/exclusiv-explicatiile-senatoarei-diana-sosoaca-de-ce-nu-poarta-masca-si-nu-se-vaccineaza.html”>stirileprotv.ro</a>.

Secretarul comunei acuză că protestatarii i-au înjurat pe cei care au venit să sprijine echipa medicală, că i-au făcut neonaziști. „Strigau întruna «luați labele de pe copiii noștri». I-am întrebat pe oamenii de acolo, dacă au copii, unde sunt când ei urlă aici?”, a mai spus Aurelian Constantin Alexa.

Văzând că „circul nu se mai termină”, secretarul general al comunei spune că oamenii care veniseră să se vaccineze și care așteptau, blocați de protestatari, au fost redirecționați către alte centre de vaccinare.

„Am redirecționat toți oamenii către alte centre de vaccinare, de la Roman și Mircești. Le-am făcut rost de mașini, pentru că problema lor era că sunt netransportabili; a fost un nepot venit la cineva care a luat niște oameni, am sunat oameni pe care îi mai cunoșteam și i-am trimis 10 kilometri la Mircești și Roman. Apoi, pentru că aveam și copii, doi minori, am programat o altă zi pentru copii”, a explicat Aurelian Constantin Alexa.

Ulterior, medicul a închis cabinetul și s-a întors la Iași împreună cu echipa venită. Directorul DSP, Vasile Cepoi, a confirmat pentru Libertatea că flacoanele de vaccin nu au fost deschise și că nu s-a făcut nicio imunizare de către echipa mobilă.

Situația epidemiologică în Răchiteni este momentan pe o pantă descendentă, după ce rata de incidență se apropiase de 6 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. Este greu de făcut o estimare a numărului de persoane vaccinate, explică secretarul comunei, fiindcă mulți sunt plecați în străinătate și s-au vaccinat acolo, iar cei rămași în sat sunt mai greu de convins.

Cifrele oficiale de la Prefectura Iași arată că în ziua de 5 septembrie incidența în comuna Răchiteni a fost de 3,64 la mia de locuitori.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă