Senatoarea care a sunat la 112: ”Doamna Șoșoacă s-a făcut deodată bine și azi, după sesizare, și-a pus masca, a descoperit masca în geantă/ Chestorul, cred că de la AUR, refuză să însoțească Poliția în plen ca să o legitimeze pe doamna Șoșoacă”

1 săptămână in urmă 9

Nicoleta Paoliuc, senatoarea PNL care a sunat, luni, la 112 pentru a sesiza că Diana Șoșoacă (ex-AUR) nu poartă mască în plenul Parlamentului, a declarat că senatoarea anti-vaccinistă și anti-mască ”s-a făcut bine deodată” și ”a descoperit masca în geantă” pe care a purtat-o după sesizare.

Paoliuc a criticat ieșirile publice ale colegei sale spunând că indiferent de ce legitimație are o persoană nu există discriminări în fața legii.

Senatoarea a povestit că actul sesizării nu poate fi încheiat pentru că polițiștii nu pot intra în plenul Parlamentului atât timp cât nu sunt însoțiți de chestori, iar chestorul prezent în plen nu a ieșit să preia oamenii legii:

  • ”Indiferent ce legitimație ai așa cum are doamna Șoșoacă și o flutură peste tot nu îi dă niciun drept să nu se conformeze legii. Legea spune că în spațiile închise cetățenii poartă mască. Un medic stă și mai mult de 10 ore cu mască pe față. Eu n-am văzut niciun medic să facă asta. Copiii noștri poartă mască la școală. Astăzi, Parlamentul a demonstrat că nimeni nu e mai presus de lege, nu există discriminări față de lege. Când legea impune obligativitate trebuie să o respectăm. Regulamentul spune că intervenția în plenul Parlamentului se face cu acordul chestorilor și acordul președintelui Senatului. Doamna președinte a dat acordul chestorilor, dar avem un chestor de la AUR cred, nimeni nu vrea să își ducă mandatul. Am vorbit cu colegii de la USR să însoțească polițiștii. Sau să o roage pe doamna Șoșoacă să iasă, să se legitimeze, ca să încheiem actul de sesizare. Am o bucurie totuși, pentru că doamna Șoșoacă deodată s-a făcut bine și astăzi și-a pus mască, a descoperit masca în geantă. E un lucru bun. Deocamdată demersul meu este de membru al Parlamentului”, a declarat Nicoleta Paoliuc, senator PNL.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă