Semnificația secretă a florilor de mac pe care le poartă în piept familia regală

1 săptămână in urmă 34

Familia Regală a Marii Britanii a apărut de-a lungul timpului cu flori de maci în piept. Majoritatea britanicilor s-au întrebat care este semnificația acestora. Mulți au crezut că este vorba strict de un simbol al Casei Regale, dar explicația pentru acest mic detaliu este cu mult mai profundă. Care este motivul pentru care aceștia au purtat de-a lungul timpului un astfel de accesoriu în piept în aparițiile publice?

Semnificație secretă pentru florile de mac: de ce Familia Regală le poartă în piept?

Cei din Familia Regală a Marii Britanii au apărut de multe ori purtând o floare de mac în piept. Prinții William și Harry au fost cei care au fost văzuți cu un astfel de accesoriu mai des, dar chiar și Regina Elisabeta a II-a sau Lady Diana au purtat ceva asemănător.

Acesta este un simbol de suflet pentru britanici. Mai exact, macul roșu reprezintă sângele vărsat pe câmpul de luptă. Acestei flori îi place terenul ,,degradat”, iar pe timpul războaielor napoliene au crescut foarte mulți maci de culoare roșie exact în locurile în care au fost amplasați soldații morți.

Obiceiul britanicilor de a purta flori de maci în piept a început încă din 1921, iar originile tradiției se regăsesc și într-un poem numit „Pe câmpiile Flandrei”, scris de John McCrae: „Pe câmpiile Flandrei macii înfloresc/ Printre crucile care, rânduri-rânduri/ Ne marchează locul; și sus pe cer/ Lăstunii zboară, cântând bravi/ Deși de-abia se aud printre bubuiturile de tun”.

Multe din persoanele publice din Marea Britanie poartă în piept un mac roșu la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, lucru respectat mai ales de Familia Regală a Marii Britanii.

Curiozități despre Familia Regală a Marii Britanii

Marea Britanie s-a aflat în doliu preț de 12 zile, iar astăzi cei apropiați Reginei o vor conduce pe ultimul drum. Toate evenimentele majore din această zi au fost anulate, pistele pentru biciclete sunt închise și băncile, iar canalele TV au trecut doar la programe cu și despre viața Reginei Elisabeta a II-a. Familia Regală a Marii Britanii a surprins de multe ori cu nenumărate obiceiuri.

Albinele sunt în doliu: apicultorii din Europa s-au implicat în tradiția populată de a-și informa albinele despre anumite evenimente majore, lucru care s-a întâmplat și în cazul decesului Reginei. Apicultorul Chapple a bătut în fiecare stup și a spus solemn: „Stăpâna este moartă, dar nu plecați de aici. Noul rege va fi un bun stăpân pentru voi”.

Regele deține acum toate lebedele din Marea Britanie: „Regele are dreptul de a revendica orice lebădă care înoată în ape deschise, nemarcată, dacă dorește acest lucru”, arată un expert al familiei regale. Proprietatea regală a lebedelor datează din Evul Mediu, moment în care Regele de atunci voia să se asigure că doar el și prietenii săi bogați le pot mânca.

The post Semnificația secretă a florilor de mac pe care le poartă în piept familia regală appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă