Semnele de întrebare legate de tragedia de la Spitalul Victor Babeș: la ce oră s-a produs incidentul soldat cu moartea a trei pacienți?

1 lună in urmă 13

Moartea celor trei pacienți din unitatea mobilă de la Spitalul Victor Babeș din Capitală este însoțită de mai mutle semne de întrebare, legate atât de cauza defecțiunii de la aparatele de ventilare, cât și de momentul producerii incidentului.

  • Ce știm până acum legat de momentul decesului:

Ministerul Sănătații a anunțat incidentul la ora 20.44, printr-un comunicat oficial de presă. Ministerul arăta la acel moment că a fost informat prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB). Ministerul Sănătății nu a specificat ora producerii incidentului, dar arăta că ”ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului”.

Pe de altă parte, presa a început să primească informații neasumate despre incident în jurul orei 19.20.

Ministrul Vlad Voiculescu a anunțat luni noaptea pe Facebook că a aflat despre ”problemele de la spitalul Victor Babeș” în jurul orei 18:30.

În schimb, parlamentarul USR PLUS Emanuel Ungureanu a declarat la Antena 3 că incidentul a avut loc la ora 15.00, potrivit unei mărturii din partea unei persoane neprecizate.

Foto: InquamPhotos / George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă