Semnale de alarmă la în apropierea graniței României, Rusia ar putea aduce arme nucleare în Crimmea

4 săptămâni in urmă 19

Transportator de rachete rusescTransportator de rachete rusesc

Ministrul ucrainean al Apărării susține că Rusia ar intenţiona să depoziteze arme nucleare în Crimeea și avertizează că armata rusă ar putea ataca Ucraina pentru a-și asigura resurse de apă destinate regiunii pe care a anexat-o, pe cale ostilă, în 2014.

MIERCURI, 14 APRILIE 2021, 21:24

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

"Infrastructura din Crimeea este pregătită pentru potenţiala stocare de arme nucleare. Prezenţa muniţiei nucleare în Peninsula Crimeea ar declanşa o nouă serie de probleme politice, juridice şi morale", a avertizat Andrii Taran, fără a oferi dovezi în acest sens, a anunțat Reuters, citat de Mediafax.ro.

Ministrul ucrainean al Apărării a atras atenţia, la o întâlnire cu membrii Subcomisiei pentru Apărare a Parlamentului European, că Rusia ar putea ataca Ucraina pentru a asigura resurse de apă Crimee. 

De altfel, Rusia este vizată de sancţiuni ale SUA şi Uniunii Europene din cauza anexării regiunii ucrainene de la Marea Neagră, în 2014, şi a susţinerii acordate insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei.

Rusia este acuzată că a suplimentat, în ultimele săptămâni, efectivele militare din Crimeea şi din apropierea frontierelor Ucrainei. Liderul american Joe Biden i-a solicitat omologul rus Vladimir Putin un summit, în cât mai scurt timp cu putință, pentru a discuta această problemă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă