Semnal de alarmă! „Piccolo Mutu” face senzație în Italia, dar n-a mai jucat pentru România de 3 ani. Corbeanu și Daniliuc sunt românii pierduți de FRF, în luna martie | INTERVIU EXCLUSIV

2 săptămâni in urmă 10

Puștii talentați ai României uimesc la echipe de juniori ale cluburilor din marile campionate ale Europei. Doar că ei trebuie monitorizați de FRF și convocați la loturile naționale, pentru a putea reprezenta opțiuni pentru reprezentativa de tineret sau prima reprezentativă.

Altfel, unii aleg alte naționale. De România nu-i mai leagă mare lucru, iar Federația nu lasă impresia că ar depune multe eforturi pentru a-i cuceri.

Daniliuc și Corbeanu, pierduți în martie de România

Două mari eșecuri raportează FRF în gestionarea acestor situații, în luna martie. Theo Corbeanu (18 ani), atacant de bandă dreapta, unul dintre cei mai talentați juniori de la Wolwerhampton și component al lotului primei echipe din Premier League, a debutat pentru naționala de seniori a Canadei.

România l-a pierdut, cum l-a pierdut și pe Flavius Daniliuc. Născut în Austria din părinți români, fundașul central de 19 ani are 21 de partide în acest sezon pentru Nice, în Ligue 1. Francezii l-au cumpărat după ce la juniori a fost căpitanul lui Bayern Munchen. În martie, Daniliuc a debutat în naționala de tineret a Austriei.

„Piccolo Mutu”, două selecții în trei ani

Ultimul tânăr care face senzație la o echipă importantă este Andrei David sau „Piccolo Mutu”, cum l-a poreclit presa din Italia. Asemănarea cu fostul star al Fiorentinei s-a făcut logic, după ultimele evoluții. David are 5 goluri în ultimele 3 partide, pentru Fiorentina U18 și a marcat de 4 ori în ultimul succes al echipei sale, 4-3 cu juniorii lui Genoa. În plus, joacă „număr 10” și are o tehnică ieșită din comun, după cum se observă la golurile marcate, la fel ca și idolul său, Adrian Mutu.

Andrei David a împlinit 18 ani în ianuarie și în ciuda faptului că este unul dintre cei mai buni juniori de la Fiorentina, ultima convocare la un lot de juniori al României a avut loc în urmă cu 3 ani.

Andrei David alături de idolul său Adrian Mutu

„De când eram mic am vrut să fiu ca Mutu”

– Andrei, felicitări pentru ultimele meciuri. Reușitele tale au ajuns și în România. Te bucură asta?
– Sunt foarte fericit. Am avut o accidentare de 4 luni și am fost supărat că nu am jucat. Am intrat cu mare „grinta” (n.r. determinare) . Iar cu puțin noroc am reușit să marchez. Am un gol cu Roma și patru cu Genoa. Am avut dureri, dar mă bucur că am reușit.

– „Piccolo Mutu” au scris italienii. Crezi că ai un stil de joc asemănător?
– Da, am același rol, aceeași poziție de joc. Am văzut că și el avea viziune, tehnică. Nu zic că sunt ca el. Trebuie să ne „închinăm” în fața lui Adrian Mutu, un fenomen. Are o imagine foarte bună aici, la fel ca în România. Dar sunt pe drumul ce bun. De când eram mic am vrut să fiu ca el.

– Ai vorbit vreodată cu Adrian Mutu?
– Nu, niciodată. Când eram mic am ieșit la un meci, de mână cu el.

„Doar pentru România aș vrea să joc”

– Tu cum ai ajuns la Fiorentina?
– Am jucat la Juniorul București și apoi tata cu mama au găsit de muncă aici. Am jucat aici la o echipă, Scandicci, iar după 8-9 luni m-a luat Fiorentina. Am ajuns acum 9 ani aici.

– În naționala României ai jucat?
– Am fost chemat la două acțiuni și am jucat două meciuri pentru naționala Under 16. Aveam 15 ani.

– Nu crezi că este cam puțin, în condițiile în care te remarci la Fiorentina?
– Nu știu de ce nu am mai fost chemat. Asta nu este treaba mea. Dacă mă vor chema, voi merge cu plăcere.

– Dacă ar fi să alegi la ce națională să joci, te-ai gândi și la Italia?
– Nu, niciodată. Doar pentru România aș vrea să joc. Dacă m-ar chema Italia nu aș merge.

Lăudat de președintele Fiorentinei

– Cât de repede crezi că poți debuta în Serie A?
– Dacă aș avea un fizic mai bun și acum. Dar așa, cred că în maxim un an aș fi pregătit. Să mai pun pe mine. Toată lumea îmi spune asta.

– Cu antrenorul de la prima echipă ai vorbit vreodată?
– Nu, dar după ce am dat patru goluri cu Genoa, președintele de la Fiorentina a venit și a vorbit cu mine. Mi-a spus să țin capul sus, că peste puțin timp voi ajunge acolo.

 

The post Semnal de alarmă! „Piccolo Mutu” face senzație în Italia, dar n-a mai jucat pentru România de 3 ani. Corbeanu și Daniliuc sunt românii pierduți de FRF, în luna martie | INTERVIU EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă