Semafoare alimentate de la bar, oprite de patron. Siguranță rutieră la cârciumă în „Intersecția morții”

2 zile in urmă 12

Patron de restaurant, stăpân peste funcționarea semafoarelor din intersecție Patron de restaurant, stăpân peste funcționarea semafoarelor din intersecție

Semaforizarea unei intersecţii din judeţul Neamţ le dă mari bătăi de cap aleşilor locali. După ce nu au găsit o sursă independentă de alimentare, aceştia au căzut de acord cu proprietarul unui bar, ca semafoarele să fie alimentate cu energie din localul său. Acum, autorităţile sunt acuzate că nu i-au plătit bărbatului curentul consumat. 

MIERCURI, 13 OCTOMBRIE 2021, 09:25

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: Claudia Dascălu

Intersecția din Girov este la câțiva kilometri de Piatra Neamț, pe un drum național care duce spre Roman. A fost botezată "Intersecţia morţii" din cauza zecilor de accidente care au avut loc în zonă.

Anul trecut, aleşii au montate semafoare, dar nu au găsit şi o sursă de alimentare cu energie.

”Prima dată s-a întrebat la iluminatul nostru public dacă se poate lega, am fost de acord, dar iluminatul public înseamnă iluminat de noapte, ziua ce facem?”, a declarat edilul Vasile Ciubotaru.

Părea, totuşi, că s-a găsit o soluţie. Semafoarele au fost alimentate cu energie de la un bar aflat în apropiere. Recent, patronul localului a decis să decupleze semafoarele pe motiv că plătește câteva sute de lei anual, bani pe care nu îi decontează nimeni.

Bărbatul a mărturisit că nu va porni alimentarea cu energie până nu va primi banii pe facturile emise, chiar dacă decizia lui a îngreunat, din nou, circulaţia în zonă. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă