Selecționerul Rădoi, despre puștiul-minune Enes Sali: ”România nu își permite să-l piardă”. Naționalele străine care stau la pândă

3 săptămâni in urmă 16

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 12:13

107 citiri

 ”România nu își permite să-l piardă”. Naționalele străine care stau la pândă

Selecţionerul Mirel Rădoi a recunoscut că Enes Sali a fost chemat la naţională pentru a împiedica federaţiile din Canada şi Turcia să-l deturneze la primele lor reprezentative, la care ar putea juca tânărul de 15 ani. Rădoi îl consideră pe Sali un talent pe care România nu îşi permite să-l piardă.

"Este o discuţie mai lungă, este şi unul dintre motivele pentru care este aici (n.r. - pentru a-l împiedica să fie chemat la altă naţională), dar nu este singurul. În toată această perioadă, am încercat să adunăm cât mai multe informaţii.

Am încercat să adunăm informaţii despre jucătorii care la 15 ani au avut impactul pe care îl are Sali la nivel de fotbal românesc. Vorbim de Gică Hagi, ce făcea la vârsta aia, de Balaci, de Dobrin, de Sorin Cârţu şi aşa mai departe.

Apoi, mai aproape de momentul actual, ce au făcut jucătorii care au fost la fel de talentaţi ca el, dar cum arătau la vârsta lui Sali. Ne-am dus către Ianis Hagi, Cicâldău, Moruţan, Man, Coman, Tănase şi până la urmă ne-a ieşit că niciunul nu a avut impactul aşa mare pe care l-a avut Sali la vârsta asta.

Asta înseamnă că Sali este un talent pe care România, în momentul de faţă, din punctul meu de vedere, nu îşi permite să-l piardă. Convocarea lui a venit din partea staff-ului tehnic. Noi am decis ca Sali să facă parte din lot.

În mod normal va trebui să joace trei meciuri pentru echipa naţională şi nu avem decât două în momentul de faţă. Să vedem cum ne vom prezenta ca echipă, ca rezultat, după aceea vom vedea dacă în anumite momente de joc îl putem introduce şi pe el. Îl monitorizăm foarte atent după discuţia avută cu Gică Hagi şi cu staff-ul Farului pentru a vedea nivelul lui de pregătire şi intensitatea antrenamentelor, pentru că este un copil şi să nu-l suprasolicităm", a declarat Rădoi, într-o conferinţă de presă.

În ultimele două etape ale Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, România va evolua, acasă, cu Islanda, la 11 noiembrie, şi cu Liechtenstein, în deplasare, la 14 noiembrie.

Aflaţi pe locul 2 în clasamentul grupei, "tricolorii" sunt siguri de calificarea la barajul de accedere la CM dacă vor câştiga ambele partide.

Citeste si:

Pe cine se bazează Bogdan Lobonț la naționala Under 20 a României

Selecționata Under 20 a României va disputa în luna noiembrie ultimele două meciuri de pregătire din 2021. Tricolorii conduși de Bogdan Lobonț vor întâlni Polonia (11 noiembrie –...

Scrisoare emoționantă pentru Enes Sali, care poate deveni cel mai tânăr debutant din istoria echipei naționale

Enes Sali, fotbalistul de numai 15 ani convocat de miRel Rădoi la echipa națională pentru meciurile cu Islanda și Liechenstein. La doar 18 ani, 3 luni și 8 zile, talentatul Alin Stoica...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă