Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, este sub o mare presiune. Fanii nu-l mai vor

2 luni in urmă 17


Naționala Germaniei, viitoarea adversară a României în preliminariile CM 2022 din Qatar, este măcinată de convulsii. Selecţionerul Joachim Low, 60 de ani, a intrat în dizgrația fanilor după ce Mannschaft-ul a suferit, pe 17 noiembrie, cel mai umilitor eşec într-un meci oficial din ultimele nouă decenii, 0-6, cu Spania, în Liga Națiunilor, relatează AFP, citată de Agerpres.


Suporterii germani ar dori ca în locul lui Low să fie instalat Hansi Flick, în prezent antrenorul echipei Bayern Munchen, campioana en-titre a Germaniei şi a Europei, sau Juergen Klopp, tehnicianul lui Liverpool. 


Un sondaj efectuat luna trecută indica faptul că suporterii naţionalei de fotbal a Germaniei nu-l mai vor pe Joachim Low selecţioner.


Dintr-un total de 1.110 fani chestionaţi, 84 la sută au susţinut că Low trebuie să plece după umilinţa suferită de fosta campioană mondială în faţa Spaniei.


De asemenea, cei care cereau plecarea lui Low considerau că se impune şi demisia lui Oliver Bierhoff, directorul naţionalei germane.


Potrivit sondajului comandat de agenţia sportivă SID, doar 13,3% ar dori ca tandemul Bierhoff - Low, care a condus Germania la titlul mondial în 2014 să rămână la locul său.


Joachim Low, aflat pe banca tehnică din 2006, are în continuare sprijinul Federaţiei.


Bierhoff a arătat că Germania va participa la turneul final al EURO 2020 de anul viitor, că s-a aflat în urna 1 valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare CM 2022, şi a rămas, de asemenea, în zona de top din Liga Naţiunilor.


''Aceste trei obiective majore au fost îndeplinite'', sublinia Bierhoff, adăugând că schimbările la echipa naţională s-au făcut cu paşi mici din cauza pandemiei de coronavirus.


''Pentru 2021 ne propunem să participăm cu succes la EURO şi în campania de calificare pentru CM 2022 din Qatar, dar să şi continuăm să dezvoltăm echipa naţională. Sunt încrezător că vom reuşi'', a punctat Oliver Bierhoff.


Naţionala germană a traversat un an dificil, pe parcursul căruia a obţinut doar trei victorii în opt partide, însă Bierhoff afirma că Lew va rămâne în funcţie cel puţin până la turneul final al Campionatului European, amânat până în vara lui 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.


Întrebat dacă Low va rămâne selecţioner până la EURO 2020, Bierhoff a declarat atunci pentru postul german de televiziune ARD: "Da, cu siguranţă. Acest meci nu schimbă nimic. Avem încredere în continuare în Lew, nu există nicio îndoială în această privinţă".


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă