Selecţionerul Belgiei este împotriva boicotării CM 2022 din Qatar

1 lună in urmă 2

Liga 2: Metaloglobus - Rapid, duminică, 15:00, Digi Sport 1

Liga 2: U Cluj - Petrolul, duminică, ora 15:00, Digi Sport 2

Luna trecută, ziarul britanic The Guardian a publicat un articol ce susţinea că peste 6.500 de muncitori străini au murit lucrând pe stadioanele Cupei Mondiale după ce turneul final a fost atribuit Qatarului.

"Deocamdată, ştim cu toţii în ce măsură Cupa Mondială desfăşurată în Qatar este o ocazie unică de a atrage atenţia lumii asupra tuturor aspectelor care nu sunt corecte în societate. Ştim că au fost probleme mari, dar ştim de asemenea că datorită Cupei Mondiale, guvernul qatarian a pus deja lucrurile la punct şi urmărim toate instituţiile care se ocupă de drepturile omului", a spus vineri Martinez.

"Nu cred că boicotul ar fi o soluţie potrivită, înseamnă aproape să întorci spatele unei probleme", a adăugat tehnicianul spaniol.

Tot vineri, Reuters a anunţat că fotbaliştii naţionalei Olandei vor protesta împotriva găzduirii Cupei Mondiale 2022 de către Qatar, înaintea meciului lor de sâmbătă cu Letonia, de la Amsterdam, din preliminariile acestei competiţii.

Protestul Olandei va veni după cele ale Norvegiei şi Germaniei. Înaintea meciurilor lor din această săptămână din preliminariile CM, jucătorii acestor două naţionale au purtat tricouri cu mesaje prin care îşi exprimau preocuparea în legătură cu situaţia muncitorilor migranţi din Qatar.

Agepres

Etichete: qatar , belgia , doha , roberto martinez , campionatul mondial qatar 2022
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă