Selecționerul Armeniei, elogiat de spanioli înaintea meciului cu România: "Face istorie, e de neoprit!"

2 luni in urmă 5

Media: Fotbal Club, luni, 19:30, Digi Sport 1

Media: Digi Sport Special, luni, 21:30, Digi Sport 1

Selecționerul Armeniei, elogiat de spanioli înaintea meciului cu România: "Face istorie, e de neoprit!"

"Antrenorul spaniol a surprins pe toată lumea când a acceptat această ofertă exotică înaintea preliminariilor Cupei Mondiale 2022 din Qatar. Selecţionerul a adunat şapte meciuri de la preluarea mandatului şi nu a fost învins în niciunul din ele. Ultimul rezultat, o victorie de prestigiu în faţa Islandei, echipa care a încântat lumea fotbalului la ultimele turnee continentale", notează Cadena SER, potrivit Agerpres.

"Evoluţiile acestei naţionale sunt de neoprit. Armenii fac parte din Grupa J a preliminariilor pentru Mondial, alături de Germania, Islanda, România, Macedonia de Nord şi Liechtenstein. Începutul a fost cum nu se poate mai bun, cu două victorii în primele două partide, ultima în faţa Islandei cu 2-0. Anterior a câştigat la limită în Liechtenstein", scrie site-ul.

"Caparros a fost pe prima pagină a ziarelor în ultimele luni după ce a trăit o situaţie complicată în ultimele luni. Experimentatul antrenor spaniol a văzut reizbucnirea vechiului conflict dintre Armenia şi Azerbaidjan, lucru pe l-a folosit pentru a-şi motiva jucătorii (...)", adaugă site-ul.

Victoria din meciul cu Macedonia de Nord (1-0 pe 11 noiembrie, în Liga Naţiunilor) a fost dedicată de Caparros şi de jucătorii săi poporului armean. Acea partidă a avut loc la numai o săptămână după încheierea conflictului, soldat cu moartea câtorva mii de armeni.

"O aventură foarte intensă şi dură, care combinată cu pandemia, face din Caparros un selecţioner robust care are deja succes la nivel internaţional", încheie Cadena SER acest articol.

Luni, ziarul online Estadio Deportivo titrează "Miracolul lui Joaquin Caparros". Potrivit cotidianului, Caparros "este un idol" într-o ţară ce a trecut printr-un război şi căreia "fotbalul i-a dăruit aproape toate bucuriile din ultimele luni".

Numit în martie anul trecut la cârma selecţionatei Armeniei, tehnicianul de 65 de ani nu a mai pregătit până acum o echipă naţională. Printre formaţiile antrenate de el au fost Sevilla FC, Deportivo La Coruna, Athletic Bilbao sau Osasuna.

Clasamentul din Grupa J

Etichete: romania , armenia , joaquin caparros , cm 2022
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă