Selecţioner pentru România! Varianta Mutu, prea riscantă. El este în pole-position să-i ia locul lui Mirel Rădoi

2 săptămâni in urmă 2

Liga 1: Hermannstadt - FC Argeș, sâmbătă, 15:00, Digi Sport 1

Liga 2: Dunărea Călărași - ASU Poli Timișoara, sâmbătă, 21:30, Digi Sport 1

Gică Hagi, Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu, Marius Şumudică şi Răzvan Lucescu sunt printre cei mai experimentaţi antrenori români liberi de contract, dar FRF se gândeşte la o variantă-surpriză: Adrian Mutu.

Gică Hagi, în pole-position să preia naţionala României

"Briliantul" are două mari atuuri: se află deja în curtea FRF şi ar putea fi instalat pe un salariul similar cu cel pe care îl are Mirel Rădoi în acest moment: 250.000 de euro pe an. Însă oficialii federaţiei se tem să mizeze din nou pe un selecţioner lipsit de experienţă, iar asta i-ar putea face să se îndrepte spre unul dintre cei 5 de mai sus.

Dintre aceştia, Gică Hagi se află în pole-position să preia naţionala României, pe care a mai pregătit-o în urmă cu 20 de ani. "Regele" este liber de contract şi are toate atuurile de partea lui.

În primul rând ar fi o adevărată lovitură de imagine aducerea la naţională a celui care este considerat de specialişti cel mai bun jucător român din toate timpurile. În al doilea rând, Hagi are o vastă experienţă în antrenorat şi a crescut la Viitorul cu 5 dintre jucătorii convocaţi la ultima acţiune a naţionalei: Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău, Florin Tănase, Florinel Coman și Ianis Hagi.

În al treilea rând, pretenţiile financiare ale lui Gică Hagi nu sunt aşa de mari precum cele ale lui Dan Petrescu sau Cosmin Olăroiu, astfel că aspectul financiar nu ar reprezenta deloc un impediment. "Regele" îşi doreşte un proiect pe termen lung la naţională, pe care vrea să o formeze de la 0, iar oficialii Federaţiei Române de Fotbal agreează această idee.

gica-hagi

Gică Hagi, la emisiunea Euro Fotbal / Foto: captură Digi Sport

Gică Hagi aşteaptă un telefon de la FRF: "O să mă duc la cine o să mă cheme"

Gică Hagi a renunţat la banca tehnică a Viitorului în vara lui 2020 şi de atunci se concentrează pe proiectul academiei care îi poartă numele. 

Recent, "Regele" a recunoscut că mai are două dorinţe în cariera sa de antrenor.

"Eu mai am două dorințe. Să ajung să antrenez o echipă puternică de club sau o națională. De ce naționalitate, încă nu știu. Sunt două provocări. Vom vedea dacă e bine sau nu. Nu e de șansă, am cele două dorințe. O să mă duc la cine o să mă cheme. Nu știu dacă voi mai avea cel mai mare succes, dar vreau.", spunea, recent, Gică Hagi.

În 2001, Gică Hagi şi-a consumat primul şi singurul mandat ca "principal" la naţionala României. "Regele" a fost numit selecţioner în locul lui Ladislau Boloni, însă a stat doar 4 meciuri la cârma "tricolorilor".

Rezultatele lui Gică Hagi pe banca naţionalei României

5 septembrie 2001: Ungaria – România 0-2 (preliminarii CM 2002)6 octombrie 2001: România – Georgia 1-1 (preliminarii CM 2002)10 noiembrie 2001: Slovenia – România 2-1 (baraj CM 2002)14 noiembrie 2001: România – Slovenia 1-1 (baraj CM 2002) Etichete: gica hagi , romania
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă