Șeful USR PLUS recunoaște că pe subiectul "Justiție" Coaliţia șchiopătează. Barna cere respectarea programului de guvernare

2 luni in urmă 40

Co-preşedintele USR-PLUS Dan Barna, vicepremier, consideră că în ceea ce priveşte justiţia "coaliţia nu funcţionează". El cataloghează drept "pretext" argumentul invocat de UDMR pentru trecerea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie în subordinea Parchetului General.

"Coaliţia nu funcţionează în acest subiect al justiţiei şi spun asta pentru că ceea ce a făcut şi face colegul meu Stelian Ion (ministrul Justiţiei - n.r.) este exact să ia ceea ce scrie expres în programul de guvernare pe justiţie - lucruri pe care le-am agreat şi cu PNL şi cu UDMR - şi să le transforme în iniţiative legislative. A pus în dezbatere legile justiţiei şi au înţepenit în Parlament. Am aprobat în Guvern, cu susţinerea şi a premierului şi a colegilor de la PNL şi a colegilor de la UDMR în Guvern desfiinţarea SIIJ pe un proiect de lege foarte curat, foarte clar - secţia specială se desfiinţează, dosarele se reîntorc la Parchete după competenţa materială (...) - în această etapă colegii noştri de coaliţie de la UDMR au venit cu un amendament care, practic, nu mai desfiinţează SIIJ şi o mută la Parchetul General”, a afirmat Dan Barna, miercuri seară, într-o emisiune la TVR.

El a catalogat drept "pretext" argumentul invocat de UDMR pentru trecerea SIIJ în subordinea Parchetului General, afirmând că este "absurdă" abordarea UDMR care susţine că DNA a făcut abuzuri în unele cazuri în care erau anchetaţi magistraţi.

"Nu poţi să spui, dacă ai găsit un poliţist sau un procuror care nu şi-a îndeplinit obligaţiile legale corespunzător, nu poţi să desfiinţezi Poliţia, sau să desfiinţezi Parchetul. Este absurdă această abordare în care, dom-le, au fost câteva cazuri care nu au fost în regulă (...) dar nu poţi, reacţia este: bun, atunci nu mai folosim instituţia respectivă pentru că ne destructurăm ca stat dacă avem astfel de logică”, a susţinut Dan Barna.

Citeste si:

Rivalitate dusă la extrem în Franța! Justiţia a deschis o anchetă după violențele de la meciul Nice - Marseille

Cine este secretarul de stat care a afirmat că cel mai ieftin MW de energie este cel pe care nu-l consumăm. Averea impresionată deținută

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă