Șeful Sindicatului de la Metrorex îl contrazice pe ministrul Drulă: La noi nu se poate lucra online. Nu s-au făcut angajări în pandemie, ci au fost înlocuiți cei 500 de oameni care au plecat în pensie. Salariul mediu, cu sporuri, ajunge la 7000 de lei, nu 10.000

1 lună in urmă 13

Chestionat duminică, la Digi24 despre situația Metrorex, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a sugerat că ar fi necesară o reformă, învinuind conducerea companiei că deși se află într-o situație dificilă, în vreme de pandemie când numărul de călătorii a scăzut s-au făcut multe angajări. Drulă a indicat că în ultimul an la Metrorex s-au angajat 1300 de persoane, și că salariul mediu ar ajunge la peste 10.000 de lei.

„ (…) Numai salariile/cheltuielile salariale prevăzute în 2021 la Metrorex sunt mai mari cu 200 de milioane de lei, față de 2020. A fost o creştere de 18%,  prevăzută în contractului colectiv de muncă, aprobat şi înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă”, a adăugat Drulă la Digi24.

Replica a venit la scurt timp din partea șefului uniunii sindicale din cadrul Metrorex, Ion Rădoi, tot la Digi24. Acest a precizat că nu știe la care perioadă se referă ministrul atunci când vorbește de creșteri salariale.

Rădoi a precizat că nu s-au operat majorări salariale și că acea creștere semnalată de Drulă survine din renegocierea contractului colectiv de muncă, care expirase anul trecut.

„Nu este vorba de o creștere salarială, ci de venitul legal care-i vizează pe anumiți salariați ai noștri care lucrează și noaptea și ziua, sâmbăta, duminica, de sărbători și așa mai departe. Noi am făcut negocierea contractului colectiv de munca, pentru că cel vechi expirase. Venitul mediu pleacă de la 4000 de lei și cu sporuri ajunge cam pe la 7000 de lei. (…) Da, pentru că la Metrorex nu putem lucra online.  Angajații noștri trebuie să conducă trenuri, să facă permanent reparații, intervenții (…)”, a comentat Ion Rădoi.

Sindicalistul a mai subliniat că nu s-au făcut angajările suplimentare de care vorbește ministrul Drulă, deși ele ar fi necesare. „În utlimele luni, 500 de oameni au plecat în pensie. Oameni care lucrau în condiții grele de muncă.  Cu cine să ținem metroul în picioare? Aceștia trebuiau înlocuiți. (…) Avem de întrețiunut zece stații de metrou și un depou.  (…) Nu s-au angajat 1300 de oameni, dar am avea nevoie de atâția”, a spus Ion Rădoi.

Acesta a mai adăugat că așteaptă cu nerăbdare să vadă că ministrul Drulă va realiza tot ceea ce a promis, cu un număr mic de angajați.

„Îl aștept pe domnul ministru cu toate promisiunile, să văd cum le face făra oameni”, a spus Rădoi.

Sursa Foto: G4 Media

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă