Șeful Premier League, Gary Hoffman, este la un pas de demisie din cauza valului de furie generat de preluarea lui Newcastle United de către prinții saudiți

1 săptămână in urmă 7

Șeful Premier League, Gary Hoffman, vrea să demisioneze, după ce a pierdut suportul cluburilor din eșalonul de elită al fotbalului englez ca urmare a afacerii prin care Newcastle United a ajuns să fie deținută de prințul Mohammed bin Salman.

Hoffman a fost numit șef al Premier League în aprilie 2020 și a preluat oficial funcția pe 1 iunie, același an.

Furia cluburilor din Premier League la adresa lui Gary Hoffman a crescut exponențial, după ce a dat undă verde cedării lui Newcastle

Preluarea „coțofenelor” de către consorțiul saudit Public Investment Fund, într-o tranzacție de 350 de milioane de euro, a fost ultima picătură care a umplut paharul la adresa lui Hoffman, contestat puternic de echipele din prima divizie engleză pentru modul în care a gestionat criza generată de pandemia de coronavirus, care a coincis cu instalarea sa ca șef al Premier League.

Tabloidul englez The Sun a dezvăluit cum unul dintre șefii de club din Premier League i-a uluit pe rivalii săi luna trecută, după ce a ridicat problema demisiei lui Gary Hoffman și a echipei sale de conducere, ca urmare a scandalului preluării lui Newcastle United de către un fond saudit.

A fost pentru prima oară în peste 20 de ani, de la demiterea forțată a lui Peter Leaver, când cluburile din elita fotbalului englez aduc măcar în discuție posibilitatea plecării unui executiv din fruntea Premier League.

L-au exclus din deciziile financiare

Hoffman a încercat în zadar să înnăbușe revolta cluburilor din Premier League printr-o serie de întâlniri și discuții cu șefii cluburilor din prima divizie engleză.

Echipele din eșalonul de elită din Anglia îl acuză pe Hoffman de „lipsă de leadership” și au votat formarea unui comitet din 8 cluburi care să traseze noile reguli financiare.

Acest lucru l-a eliminat efectiv pe Hoffman din procesul decizional în materie de finanțe al Premier League.

Cel mai probabil, conform The Sun, Gary Hoffman va demisiona din funcția de șef al Premier League până la finalul acestei săptămâni, mutare ce va lăsa încă un gol la vârful organizației într-o perioadă de criză financiară generată de pandemia de coronavirus.

The post Șeful Premier League, Gary Hoffman, este la un pas de demisie din cauza valului de furie generat de preluarea lui Newcastle United de către prinții saudiți appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă