Șeful Poliției Capitolului: Grupurile de "miliții" vor să "arunce în aer Capitoliul" atunci când Biden se adresează Congresului

1 lună in urmă 2

Șeful interimar al Poliției Capitolului SUA, Yogananda Pittman, a avertizat joi că grupurile de ”miliții” implicate în insurecția din 6 ianuarie vor să "arunce în aer Capitoliul" și să "omoare cât mai mulți membri posibil" atunci când președintele Joe Biden se adresează Congresului, potrivit CNN.

Presat de parlamentarii din Cameră pentru a oferi o dată pentru înlăturarea gardurilor din sârmă ghimpată și alte măsuri de securitate îmbunătățite instalate după atacul de la Capitoliul SUA, Pittman a declarat că forțele de ordine rămân îngrijorate de amenințările grupurilor de extremă cunoscute.

„Știm că membrii grupurilor de miliție care au fost prezenți pe 6 ianuarie și-au exprimat dorința de a încerca să arunce în aer Capitoliul și să omoare cât mai mulți membri cu o legătură directă către discursul despre Starea națiunii", a declarat ea parlamentarilor în timpul audierii de joi cu privire la eșecurile de securitate legate de 6 ianuarie.

„Știm că insurecționiștii care au atacat Capitoliul nu erau interesați doar să atace membri ai Congresului și ofițeri”, a adăugat ea. „Au vrut să transmită națiunii un mesaj simbolic cu privire la cine se ocupă de acel proces legislativ”.

Este pentru prima dată cînd un reprezentant al legii a enumerat public amenințări specifice împotriva Capitoliului și a parlamentarilor legate de declarația preconizată a lui Biden înainte de o sesiune comună a Congresului.

Deși președinții nu transmit de obicei o dată oficială despre discursul privind Starea națiunii în primele luni de mandat, administrația lui Biden are în vedere un discurs la o sesiune comună a Congresului la sfârșitul acestui an, deși nu a fost identificată o dată specifică.

Pittman a refuzat să elaboreze un calendar pentru îndepărtarea gardurilor și trimiterea trupelor Gărzii Naționale care rămân în Washington înapoi în statele lor de origine, în ciuda apelurilor republicanilor de a reduce poziția de securitate din jurul Congresului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă