Șeful Poliției Capitalei, despre cazul copilei ucise în timp ce traversa: ”Nu am încercat mușamalizarea situației. Cer tuturor polițiștilor să respecte jurământul”

4 zile in urmă 14

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, și şeful Direcţiei Cabinet din cadrul Poliţiei Române, Georgian Drăgan, au făcut declarații, vineri seară, în privința celor două spețe care au ținut atenția opiniei publice în ultimele zile: copila de 11 ani care a murit după ce a fost lovită de o mașină de poliție și taximetristul ucis în Bolintin Vale (Giurgiu).

Principalele declarații:

Bogdan Berechet

  • Cu privire la evenimentul produs ieri, polițiștii și procurorul de caz au demarat imediat cercetări.
  • În urma probatoriului, procurorul a dispus astăzi control judiciar pentru 60 de zile.
  • Conform statutului polițistului, am dispus retragerea din funcție.
  • În ceea ce privește informațiile din spațiul public conform cărora purtătorul de cuvânt a transmis că polițistul era în misiune: polițiștii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului. Procurorul a spus că nu se află în misiune în sensul că nu era o misiune urgentă. Desfășura activități specifice polițienești. Polițistul nu era într-o misiune specială care să reclame urgența. Nimic din ce facem și spunem nu o poate aduce la față pe Raisa.
  • Poliția va pune la dispoziție toate datele pentru clarificarea situației. Nu s-a încercat nicio secundă mușamalizarea situației. Suntem primii care vrem să lămurim situația.
  • Cer tuturor polițiștilor din Capitală să respecte jurământul de credință, legile și normele în vigoare, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple.

sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă