Șeful Pfizer dă asigurări că toate dozele de vaccin contractate pentru primul trimestru vor fi livrate în acest termen

1 lună in urmă 29

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că directorul Pfizer i-a dat asigurări că toate dozele de vaccin contractate pentru primul trimestru vor fi livrate în acest termen.

Precizările președintei Comisiei Europene vin după ce Pfizer a anunțat că își va reduce temporar livrările în Europa în perioada în care îşi îmbunătăţeşte capacitatea de producţie. Pfizer a declarat că este necesar să realizeze unele modificări la nivelul procesului şi a unităţii de producţie, care vor necesita aprobări suplimentare. Deşi va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârşitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creştere semnificativă a numărului dozelor disponibile pentru pacienţi la sfârşitul lunii februarie şi în martie, precizat Pfizer într-un comunicat.

Ursula von der Leyen a spus că imediat după acest anunț al companiei l-a sunat pe director, iar acesta i-a dat asigurări că este vorba despre o problemă temporară, iar după ce capacitatea de producție va fi îmbunătățită, livrările vor fi accelerate.

Mai multe țări membre ale Uniunii Europene au criticat ritmul distribuirii vaccinurilor anti-Covid-19. Ele susțin că primesc cantităţi mai mici de vaccinuri și se plâng de incertitudinea cu privire la livrările viitoare.

Companiile Pfizer și BioNTech au două contracte cu Uniunea Europeană, pentru furnizarea a până la 600 de milioane de doze anul acesta. Au stabilit să furnizeze 75 de milioane de doze în trimestrul al doilea din 2021 și restul ulterior, dar nu este clar câte doze ar trebui alocate în primul trimestru.

Editor : Luana Pavaluca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă