Şeful Pfizer anticipează că lumea va reveni la o viaţă normală într-un an, dar nu va fi fără condiții

4 săptămâni in urmă 15

Directorul general şi preşedintele Pfizer, Albert Bourla, estimează că va fi necesară vaccinarea anuală împotriva COVID-19, informează News.ro, care citează CNBC.

„Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală”, a spus Bourla într-un interviu acordat emisiunii „This Week” de la ABC. Potrivit acestuia, revenirea la viaţa normală nu va fi fără condiţii.

”Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut”, a adăugat șeful Pfizer.

Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că, deoarece virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu adevărat, trebuie să aşteptăm şi să vedem datele.

Albert Bourla:

Joi, 23 septembrie, directorul general al grupului farmaceutic american Moderna Inc, Stephane Bancel, declara că peste un an vom reveni la normal. De asemenea, Bourla a sugerat că este posibil să fie nevoie de vaccinuri anuale împotriva coronavirusului.

Vineri, 24 septembrie, şefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, dr. Rochelle Walensky, a autorizat distribuirea de rapeluri ale vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech pentru cei aflaţi în medii profesionale şi instituţionale cu risc ridicat. Walensky a aprobat distribuirea de rapeluri americanilor în vârstă şi adulţilor cu afecţiuni medicale preexistente la cel puţin şase luni după prima lor serie de vaccinuri, în conformitate cu grupul consultativ.

În urmă cu aproape o săptămână, premierul Florin Cîţu a anunţat că vaccinarea cu a treia doză de ser anti-COVID va începe de marți, 28 septembrie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă