Șeful Pentagonului: Faptul că armata afgană s-a topit fără să tragă un glonț ne-a luat pe toți prin surprindere

4 săptămâni in urmă 14

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat în fața Congresului, marți, că prăbușirea foarte rapidă a armatei afgane în fața asaltului talibanilor a luat prin surprindere Pentagonul, relatează Reuters.

„Faptul că armata afgană pe care noi și partenerii noștri am antrenat-o s-a topit, efectiv, în multe cazuri fără ca măcar să tragă un glonț, ne-a luat pe toți prin surprindere”, a spus Austin în fața unei comisii parlamentare.

„Ar fi nesincer dacă aș spune altceva”, a adăugat șeful Pentagonului.

Austin a vorbit în Congres în cadrul unor audieri care au loc în contextul finalului Războiului din Afganistan și retragerii armatei SUA din această țară. Comitetele de la Cameră și din Senat care supraveghează activitatea armatei SUA organizează aceste audieri marți și miercuri.

Republicanii speră să taxeze ceea ce ei consideră „greșeli” ale administrației președintelui Joe Biden în retragerea din Afganistan. Senatorul republican James Inhofe, membru al comisiei menționate, a spus că Biden a ignorat recomandările șefilor armatei: „Am văzut cu toții haosul provocat de acțiunile președintelui”, a spus parlamentarul republican.

Editor : Adrian Dumitru

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă