Şeful OMV laudă proiectul gazoductului Nord Stream 2 și cere SUA să nu-și mai „amenințe” prietenii

1 lună in urmă 2

Grupul energetic OMV AG sprijină construirea gazoductului Nord Stream 2 între Rusia şi Germania, în pofida ameninţării sancţiunilor Statelor Unite, a afirmat directorul general Rainer Seele, într-un interviu acordat publicaţiei austriece Wiener Zeitung, transmite agenția Reuters, preluată de Agerpres.

„Acest proiect este de mare importanţă pentru securitatea aprovizionării pieţei europene de gaze, prin urmare este responsabilitatea Europei să decidă. Avem o prietenie transatlantică profundă cu SUA, de decenii. Şi prietenii nu ar trebui să se ameninţe unii pe alţii”, a declarat şeful OMV.

Secretarul american de stat Antony Blinken a făcut apel la „toate entităţile implicate” în proiectul controversat al gazoductului Nord Stream 2 să se retragă „imediat”, pentru că în caz contrar riscă sancţiuni din partea SUA. Şeful diplomaţiei americane a dat asigurări într-un comunicat că administraţia lui Joe Biden este „hotărâtă să respecte” legea adoptată în 2019 şi prelungită în 2020 de Congresul american şi care prevede sancţiuni.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă