Șeful NATO va discuta luni cu şeful diplomaţiei de la Kiev despre tensiunea militară în creştere la frontiera cu Rusia

2 săptămâni in urmă 26

Duminica, 09 Ianuarie 2022, ora 17:05

0 citiri

Șeful NATO va discuta luni cu şeful diplomaţiei de la Kiev despre tensiunea militară în creştere la frontiera cu Rusia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se vor întâlni luni la Bruxelles pentru a discuta despre tensiunea militară în creştere la frontiera dintre Rusia şi Ucraina, transmite duminică EFE.

Reuniunea are loc cu două zile înainte de Consiliul NATO-Rusia, prevăzut pentru miercuri, la Bruxelles.

În ultimele zile, NATO şi-a intensificat consultările pe acest subiect, în contextul în care, înaintea vizitei lui Kuleba la sediul alianţei, miniştrii de externe aliaţi au avut vineri o reuniune extraordinară prin videoconferinţă pentru a se coordona înaintea dialogului cu Moscova.

După videoconferinţa de vineri, Stoltenberg a dat asigurări că este "un semnal pozitiv" faptul că Rusia doreşte să dialogheze cu Statele Unite şi cu Alianţa Nord-Atlantică pe fondul tensiunilor militare în creştere la frontiera cu Ucraina, însă a avertizat totodată că "riscul de conflict este real".

În plus, secretarul general al NATO s-a întâlnit sâmbătă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care a discutat despre desfăşurarea militară a Rusiei în apropierea Ucrainei şi despre "implicaţiile pentru securitatea europeană", potrivit unui mesaj postat pe Stoltenberg pe contul său de Twitter.

"NATO continuă să se coordoneze cu partenerul său strategic, UE, în timp ce ne pregătim pentru reuniunea Consiliului NATO-Rusia", a adăugat Stoltenberg.

La rândul său, şefa executivului european a scris pe Twitter după întâlnirea cu Stoltenberg că asocierea strategică dintre UE şi NATO "este esenţială pentru pacea şi stabilitatea din Europa".

Citeste si:

Reuniune de urgenţă a NATO cu privire la Ucraina. Moscova a făcut presiuni pentru convocarea rapidă a întâlnirii

Miniştrii de externe din ţările membre NATO se vor întruni vineri, 7 ianuarie, într-o reuniune de urgenţă în format de videoconferinţă pentru a discuta despre tensiunile legate de Ucraina...

 Ce poate face România în fața Rusiei

Bucureștiul se consideră în siguranță câtă vreme există militari americani pe teritoriul țării. În același timp, însă, vulnerabilitățile locale au fost scoase în evidență mai...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă