Şeful Medicinei Legale Argeş a descoperit că mai multe persoane singure, decedate în casă, erau infectate cu coronavirus

3 luni in urmă 19


Dan Manu, medic primar medicină legală, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeș, susţine că moartea provocată de COVID poate fi stabilită doar prin autopsie, dar care în această perioadă nu se face decât în cazul deceselor suspecte, informează Spotmedia.


Medicul Dan Manu precizează că ar fi extrem de important efectuarea autopsiei în cazul celor decedaţi în urma infecţiei cu noul coronavirus. "Prima este de a vedea cauza imediată a deceselui, iar a doua este să putem spune după autopsie colegilor clinicieni ce s-a găsit în urma autopsiei", spune Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş.


Văd tot felul de afirmații despre câte mii de oameni au murit din cauza Covid. Eu nu cred că este corect. Știm cu precizie în urma testării că sunt purtători de Covid, dar între a spune că a murit cu Covid și a spune că a murit de Covid e cale foarte lungă. Spunem cu precizie că a murit cu Covid și avem proba materială de laborator, dar că a murit de Covid e greu de spus fără examen anatomopatologic.

Medicul Dan Manu:

Şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş spune că a descoperit infecţia cu COVID la mai multe decese suspecte.


"La nivelul județului Argeș au fost solicitate 12 autopsii până sâmbăta trecută ca morți suspecte. Zece dintre ele au fost persoane găsite decedate în casă, care nu locuiau cu aparținătorii, erau singure. Pentru fiecare dintre acești pacienți decedați am luat legătura cu medicii de familie. Unii dintre ei prezentau diferite afecțiuni, unii nu au solicitat medicină de familie", spune medicul Dan Manu.


Am făcut autopsie după cum prevede legea și în toate cele 10 cazuri am găsit afectarea plămânului și a cordului. Am mers pe detaliu mai mult și plămânul era afectat cu atelectazie pulmonară. Adică o condensare masivă pulmonară, o stagnare a sângelui în plămân și microtrombi prezenți în vasele pulmonare. Cu precizie pot spune, macroscopic, sub rezerva rezultatelor microscopice, că microtrombii găsiți și în plămâni și în inima au putut duce la deces. Am luat și probe pentru PCR, iar 8 dintre ei erau pozitivi.

Dan Manu:

"Cert este că aceste persoane nu s-au tratat la domiciliu pentru că nu au fost găsite medicamente, deși în mod evident ar fi avut nevoie de un tratament specific", a punctat Dan Manu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă