Șeful Jandarmeriei București, după ce 200-300 de protestatari au intrat în curtea Parlamentului: „Nu am fost depășiți niciun moment. Totul a fost sub control”

3 săptămâni in urmă 19


Șeful Jandarmieri București, Cătălin Stegăroiu, a declarat, într-o conferință de presă susținută la câteva ore după incidentele de la Palatul Parlmentului, că „adunarea publică a fost pașnică”, iar „situația a fost în permanență sub controlul nostru, inclusiv când s-a forțat poarta de acces către Senatul României”. Anterior, MAI a anunțat într-un comunicat că 200-300 de protestari au intrat în curtea Parlamentului. Acolo, mai multe mașini au fost vandalizate.


„Vă explic de ce a fost sub control, la momentul când acel grup destul de violent a împins în poarta de acces către Senatul României și a  rupt încuietoarea de la poartă, colegii mei au apreciat că dacă vor menține dispozitivul, personaele care participau la protest puteau să fie rănite destul de grav de jandarmi și de poartă”, a declarat șeful Jandarmeriei București, în conferința de presă transmisă de televiziunile de știri.


El a spus apoi că jandarmamii „nu au fost depășiți absolut deloc, situația a fost permanent sub control”, subliniind că nu au fost răniți, în ciuda faptului că sute de oameni au ajuns într-o zonă în care accesul public este interzis, în curtea Parlamentului, de unde au încercat să forțeze intrarea în clădire.


„Pentru detensionare s-a retras un pic dispozitivul. Am avut un grup de 200-300 de persoane care au intrat în Curtea Senatului, au fost permanent sub supravegherea noastră, nu au fost alte incidente. Ulterior au părăsit curtea Senatului la îndrumarea forțelor de ordine. Sunt măsuri legale luate, au fost luate în dinamică, se vor lua în continuare. Trebuie să înțelegem cu toții că uneori nu putem să luăm măsuri pe moment pentru a nu escalada situația.”, a mai spus șeful Jandarmeriei București.


Autoritățile anunță verificări pentru identificarea persoanelor implicate în incidente


Până în acest moment, potrivit informațiilor Libertatea, nu a fost aplicată nicio sancțiune.


Șeful Jandarmeriei București a anunțat însă că, împreună cu cei de Poliția Capitalei, „se vor face verificări pentru identificarea persoanelor implicate în incidentele de azi, după care vor fi sancționate conform legii”.


Întrebat cum a fost posibil ca protestatarii să rupă gardurile de protecție chiar sub privirile jandarmilor, Stegăroiu aspus din nou că „am avut tot timpul situația sub observație”.


„Acele garduri au fost pentru protecția participanților și nu pentru utilizarea lor în vederea escaladării gardului. Vom lua măsurile legale”, a precizat el.Aproximativ 2.000 de oameni au protestat, marți, în fața Parlamentului, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, față de introducerae certificatului COVID. Manifestația a fost organizată de partidul AUR, printre protestatari fiind prezenți și liderii partidului, George Simion și Claudiu Târziu. În jurul orei 11.00, mai mulți manifestanți au intrat în curtea Parlamentului, după ce, potrivit MAI, „au forțat porțile de acces, context în care una dintre porți a cedat”.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă