Șeful Gărzii de Mediu, după un nou vârf al poluării în București: „E bine să nu aerisim în primele ore ale dimineții”

1 lună in urmă 1


Nivelul poluării a fost foarte ridicat luni dimineaţă în Bucureşti, cu majoritatea senzorilor platformei airlive.ro la 100 în toate zonele Capitalei.


Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a explicat care a fost cauza poluării și venit cu recomandări pentru bucureșteni, în astfel de situații.


„Am găsit împreună cu poliţia, pompierii şi jandarmii, conform tradiţiei de Lăsata Secului, foarte multe incendii. Exista o mică diferenţă - una e să faci un foc din câteva vreascuri şi alta este să foloseşti anvelope”, a declarat şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, la Aleph News, potrivit Mediafax.


Direcţia a fost din sud spre nord, ceea ce a facilitat migraţia acestui nor de particule către Bucureşti. Pe viitor, în episoade de acest tip, e bine să nu aerisim în primele ore ale dimineţii.

Octavian Berceanu:

„Norul s-a disipat. A avut un maxim în jurul orei 2.00 noaptea. Au fost necesare două ore că aerul să se mişte din zona afectată şi acum condiţiile s-au îmbunătăţit. Dar valorile pe care le-am observat azi-noapte pe reţeaua naţională au indicat valori de până la 10 ori valorile maxime admise şi de 7 ori pe reţeaua naţională”, a mai spus șeful Gărzii de Mediu.


Niveluri foarte ridicate s-au înregistrat în zonele Moşilor, Universitate, Piaţa Sudului, Băneasa Nord, Libertăţii, Expoziţiei, Luica, Bragadiru, Pallady, Prelungirea Ghencea, Fizicienilor, Camil Ressu, Piaţa Valea Ialomiţei, Piaţa Drumul Taberei, bd. Timişoara, Basarabia, Parcul Păcii, Piaţa Veteranilor, Leu, Pasajul Lujerului, Pantelimon, Plevnei, Piaţa Crângaşi, Giuleşti, Doamna Ghica, Lacul Tei, bd. Constructorilor, Mihalache, Aerogării.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă