Șeful Federației Române de Hochei este foc și pară pe Carol Novak: „Mi-a transmis că nu are timp să vorbim” | EXCLUSIV

1 săptămână in urmă 15

Alexandru Hălăucă, unul dintre foștii jucători de top ai echipei naționale de hochei a României, cel care deține funcția de președinte al FR de Hochei pe Gheață, este dezamăgit de ministrul Tineretului și Sportului.

Totul a plecat de la faptul că ministerul nu a virat federației toată suma necesară deplasării echipei naționale la un turneu în Slovenia.

Un turneu care figura inițial în planul de finanțare acceptat de către Ministerul Tineretului și Sportului.

Șeful Federației Române de Hochei este foc și pară pe Carol Novak: „Mi-a transmis că nu are timp să vorbim”

„Participarea noastră la acest turneu, la care veneau câteva echipe foarte puternice, costă federația peste 40.000 de euro. MTS știa de această competiție.

Este și motivul pentru care noi am trimis un avans de 5000 de euro către organizatori.

Când a venit vorba să primim restul de bani, în contul federației au ajuns doar 101.000 lei și nu 250.000, cât ar fi însemnat echivalentul întregii sume în euro.

Am încercat să vorbesc cu domnul ministru Eduard Novak despre această situație, dar mi-a comunicat că nu are timp să stea de vorba cu mine. I-am spus că-l voi aștepta zilnic la cabinet, doar-doar mă va primi.

Acum, nici nu știu cum voi reuși să achit restul de bani pentru că seniorii să meargă la această turneu”, a explicat Alexandru Hălăucă.

Buget tăiat la jumătate pentru FR de Hochei pe Gheață

Față de anul trecut, hocheiul pe gheață a primit doar 2 milioane de lei din partea MTS.

„Bugetul s-a înjumătățit. Asta în condițiile în care vrem să facem performanță. Să încercăm să mai ținem acest sport în viață pe cât se poate.

Am pierdut câteva generații de sportivi din cauza faptului că nu avem un patinoar în București. Acum avem și bugetul tăiat. Suntem loviți din toate direcțiile. Dacă se dorește desființarea acestui sport măcar să ni se spună în față”, a mai adăugat Hălăucă pentru ProSport.

The post Șeful Federației Române de Hochei este foc și pară pe Carol Novak: „Mi-a transmis că nu are timp să vorbim” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă