Șeful diplomației europene își arată ”susținerea deplină” pentru Ucraina. Mesajul, transmis de pe linia frontului VIDEO

2 săptămâni in urmă 21

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 18:25

63 citiri

Șeful diplomației europene își arată ”susținerea deplină” pentru Ucraina. Mesajul, transmis de pe linia frontului VIDEO

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a transmis joi, 5 decembrie, un mesaj de susținere pentru Ucraina chiar de pe linia frontului cu separatiştii proruşi, în Donbas. Acesta a avertizat Moscova că orice agresiune împotriva țării va avea consecințe grave.

Aflat într-o vizită oficială în Ucraina, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă a dat asigurări, într-o conferință de presă, că țara are ”susținerea deplină” a Uniunii Europene împotriva ameninţării unei intervenţii ruse.

LIVE: Josep Borrell, the EU's top diplomat, gives an update on his visit to Ukraine https://t.co/TZgF7NFg8z

— Reuters (@Reuters) January 5, 2022

Șeful diplomaţiei de la Bruxelles a subliniat, în contextul în care Rusia vrea să lege criza ucraineană de prezenţa NATO în Europa de Est în cadrul unor negocieri cu SUA, că ”orice discuţie despre securitatea europeană trebuie să implice UE şi Ucraina”.

Înainte de întâlnirile cu oficialii ucraineni, Borrell a transmis un mesaj Moscovei în care a avertizat că orice provocare sau agresiune împotriva Ucrainei va avea consecinţe grave.

”Uniunea Europeană este cel mai apropiat partener al Ucrainei şi sprijinim pe deplin integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei”, a declarat Borell într-un interviu acordat agenţiei de presă poloneze PAP.

Could eyewitness during visit to Stanytsya Luhanska and contact line w/ Foreign Minister @DmytroKuleba consequences of aggressions against Ukraine.

Any further military aggression would have massive consequences; Russia needs to de-escalate and fully implement Minsk agreements. pic.twitter.com/M7mKKdKeDP

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) January 5, 2022

Șeful diplomației europene face o vizită oficială în Ucraina în perioada 4-6 ianuarie 2022, în încercarea de a detensiona criza de la frontiera Ucrainei cu Rusia. De câteva săptămâni, Occidentul este îngrijorat de informaţiile potrivit cărora în zonă au fost concentraţi zeci de mii de militari ruşi, care ar putea invada Ucraina. Lunea viitoare, la Geneva va avea loc un dialog pe această temă între Rusia şi Statele Unite. Partea rusă va discuta separat şi cu NATO câteva zile mai târziu, în 12 ianuarie, potrivit Agerpres.

Citeste si:

UE, mesaj puternic de susținere a Ucrainei. Șeful diplomației europene merge pe linia frontului cu separatiştii proruşi

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, va face o vizită oficială în Ucraina în perioada 4-6 ianuarie 2022. Oficialul UE va merge și pe linia frontului cu separatiştii proruşi, unde va...

 "UE va sprijini ferm Ucraina" în cazul unui atac militar din partea Rusiei

Uniunea Europeană "lucrează pentru a evita o criză", dar "va susţine ferm Ucraina" în cazul unui atac din partea Rusiei, a asigurat Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi...

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă