Șeful dinastiei hasidice din Brooklyn vine în România pentru inaugurarea sinagogii din Sighet. Sute de rabini din toată lumea participă la eveniment

3 săptămâni in urmă 112

De Simona Vasiac.
Publicat: 04.11.2021, 14:35.
Actualizat: 04.11.2021, 14:35

Sute de rabini din toată lumea ajung astăzi în ţara nostră, pentru a participa la inaugurarea noii sinagogi din Sighet. Primul avion cu invitaţi de seamă tocmai a aterizat la Satu Mare.

Primii oaspeți au sosit din Paris, iar avionul cu invitați din New York urmează să aterizeze pe aeroportul din Satu Mare. Printre ei se află și șeful dinastiei iudaice ultraortodoxe din Brooklyn, o dinastie care își are originile în Satu Mare. În cursul zilei de astăzi urmează să mai ajungă în Sighet, rabini din Germania și Marea Britanie.

Inaugurarea noii sinagogi din Sighet va avea loc vineri, iar evenimentul va începe cu o slujbă.

Comunitatea hasidică Sătmar consideră Sighetu Marmației un oraș sfânt. În 2017 au început construcția în oraș a unui complex evreiesc, care va cuprinde Noua Mare Sinagogă, precum și o școală iudaică, restaurante și un hotel kosher, scrie Rador. Astfel, municipiul Sighetu Marmației va deveni un loc de pelerinaj pentru evreii hasidici din întreaga lume.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă