Șeful de post acuzat că a stâlcit în bătaie un tânăr chiar în secția de poliție, cercetat disciplinar și mutat în altă comună. „Nu-l mai vrem aici!”

1 lună in urmă 6


Agentul lucra de cel puțin un deceniu în localitatea băcăuană, unde un tânăr de 28 de ani susține că acesta l-a bătut chiar în secția de poliție după ce un consătean l-a bănuit că i-ar fi furat o pătură de fân. IPJ confirmă că polițistul a fost mutat, recunoaște că s-a pornit o cercetare internă în cazul său, dar nu precizează dacă decizia are legătură sau nu cu acest caz.


Polițistul care e acuzat că a bătut acum o lună un tânăr chiar în secția din comuna Palanca, județul Bacău, a fost mutat în altă localitate. El a ajuns la doar câteva sate distanță de Palanca, la Agăș.


Tânărul, bănuit de un vecin că ar fi furat „o pătură de fân”, susține că șeful de post din comună l-a băgat în secție, l-a imobilizat și bătut cu bastonul. Apoi l-a plimbat pentru a-și reveni până la statuia din Pădurea Spânzuraților, situată la marginea satului, tentru ca, mai apoi, să-l abandoneze într-o zonă puțin circulată.


Imaginile unei agresiuni erau vizibile pe corpul tânărului. Băiatul a fost dus de vecini să-și scoată certificat medico-legal, iar legistul i-a recomandat 10 zile de îngrijiri medicale. Apropiații băiatului au povestit că, la câteva zile după bătaie, la poarta acestuia au venit mai multe persoane, care s-au prezentat ca polițiști „de la Bacău”.


Iar, în discuțiile cu tânărul, au încercat să-l convingă pe acesta să-și schimbe declarațiile și să dea vina pentru agresiune pe bărbatul care l-a acuzat de furtul „păturii de fân”.


IPJ Bacău a confirmat, pentru Libertatea, că bărbatul a fost într-adevăr mutat la Agăș, dar a comunicat că cercetarea internă a polițistului a fost declanșată după mutarea acestuia de la Palanca. Așadar, nu este clar dacă mutarea s-a datorat cazului prezentat de Libertatea.


„Vrem să se facă dreptate”


Oamenii din sat spun că vor să meargă până la capăt cu plângerile împotriva polițistului. Aceștia au fost deja audiați în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.


Parchetul băcăuan a preluat cazul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moinești, care fusese sesizată de IPJ Bacău.


Inspectoratul Județean de Poliție l-a audiat pe băiat chiar miercurea trecută. Nu există informații referitoare la audierea șefului de post din Palanca, mutat la Agăș.


„Am auzit că ar fi mutat la Agăș doar 3 luni. Noi nu-l mai vrem aici. Vrem să se facă dreptate”, susțin vecinii.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă