Șeful Consiliului European face o vizită în Moldova, Ucraina și Georgia, în coasta Rusiei, la două săptămâni după fiasco-ul lui Josep Borell la Moscova

1 lună in urmă 2

Charles Michel, președintele Consiliului Euroepan, va face o vizită în Republica Moldova, Georgia și Ucraina, cele trei țări din vecinătate Rusiei pe care UE încearcă să le scoată din sfera de influență a Kremlinului. Vizita va avea loc în perioada 28 februarie – 3 martie, potrivit unui comunicat al instituției.

În Chișinău, Charles Michel se va întâlni cu președintele pro-occidental Maia Sandu, în Georgia – cu președintele Salome Zourabișvili, premierul Irakli Gharibașvili și președintele Parlamentului, Archil Talakvadze. În Ucraina se va întâlni cu președintele Zelenski.

Vizita oficialului european în țările care încearcă să scape de influența Rusiei vine la două săptămâni după vizita la Moscova a înaltului reprezentant al UE pentru politică externă, Josep Borell, catalogată de analiști și de mulți europarlamentari drept un dezastru diplomatic.

Vizita lui Borell, dublată de incapacitatea UE de a adopta sancțiuni relevante la adresa Rusiei, a subminat serios prestigiul diplomatic al blocului european în sud-estul continentului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă