Șefa Senatului, despre consultările de la Cotroceni: E insultător că doar bărbaţii iau decizii pentru toată ţara

2 săptămâni in urmă 13

Președinta Senatului, Anca Dragu, a atras atenția asupra faptului că la consultările de astăzi, de la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea noului prim-ministru, au participat doar bărbați, fapt pe care îl consideră ”insultător” în condițiile în care pest 50% din populația României este formată din femei, relatează Agerpres.

Prezentă la o dezbatere despre drepturile femeilor, Anca Dragu a precizat că din punctul de vedere al reprezentărilor în politică, România stătea mai prost în anul 2020, decât în 2016.

”Deci pe noi (femeile – n.r.) această politică ne va duce către 0%. De altfel mă uitam mai devreme la televizor, la negocierile de la Cotroceni: numai bărbaţi. Este insultător că 100% bărbaţii, că o mână de bărbaţi iau decizii pentru toată ţara, care toată ţara înseamnă peste 50% femei. Adică măcar una, de formă, să fi fost acolo la masă. E incredibil cum nu există această bună-practică elementară de a avea, în orice discuţie, când vine vorba de decizie, de politici publice, să ai şi o femeie, să fie şi femeile reprezentate acolo. Este pentru mine în continuare un şoc, iar lucrurile se întâmplă din ce în ce mai rău”, a declarat Anca Dragu.

Totodată, aceasta a subliniat că, în general, partidele politice din România nu promovează femei.

”Nu avem femei în poziţii înalte în politică, cred că poziţia mea e cea mai înaltă, şi în partid – sunt vicepreşedinte de partid, al treilea partid ca mărime din România, şi într-o funcţie publică probabil pentru încă 24 de ore”, a mai spus Anca Dragu.

La consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, în urma cărora președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru, delegația coaliției PNL-PSD-UDMR a fost formată exclusiv din bărbați. Este vorba despre Florin Cîțu, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Kelemen Hunor, Cseke Attila și Varujan Pambuccian.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă